Аматори - 22-11-2009, 09:11 - sasa 233

Кубок району у «Райз-Максимко»

Кубок району у «Райз-Максимко»

Кубок Лубенського району                    
«Райз-Максимко» (Лубни) – «Дружба» (Березоточа)  – 3:0.
Кубок району. Фінал. 22 листопада. Стадіон «Центральний». +9 С. 126 глядачів.
Судді: О. Кулик, Ю. Юрченко, С. Бортнік (усі – Лубни).
«Райз-Максимко»: Четверіков, М. Гайдук, Дробот, Мирко (Олександр Луценко), Стригунов (Сімонькін), Бортнік, Малих, Величко, С. Гайдук (Олег Луценко), В. Козаченко (Підтоптаний), Гришанович (Сухонос). Запасні: Запорожець, О. Козаченко. Тренер: Ю. Тютюнник.
«Дружба»: Мороз, Старущенко (Ротай), Біленко, Остапенко, Рева, О. Баран, Гридненко, Пархоменко, Ковтун, Савелєв, Порощай. Запасні: Михайленко, Давиденко, Тесленко, Дацій, В. Баран, Дмитренко, Рак, Павленко. Тренер: В. Симончук.

Кубковими поєдинками завершився футбольний сезон на Лубенщині. Спочатку пройшли повторні поєдинки півфіналу розіграшу Кубка району. У Засуллі місцева «Сула» зустрічалася з чемпіоном району-2009 командою «Райз-Максимко». Як відомо, в Лубнах перший матч завершився з мінімальною перемогою 1:0 підопічних граючого тренера Юрія Тютюнника. У матчі-відповіді теж сильнішою були лубенці – 2:0 на їх користь. У переможців голи провели Валентин Козаченко і Олег Дробот. Суперником «Райз-Максимка» у головному кубковому фіналі була «Дружба» з Березоточі, яка зміцнила свій склад і за сумою двох поєдинків (2:4 і 2:0) здолала опір гравців з Левко-Ромодана. Два переможні м’ячі у господарів забив Олександр Остапенко. У фіналі зустрілися «Райз-Максимко» і «Дружба». Протягом усього матчу була перевага «Максимка», яка поступово втілилася у забиті м’ячі. Вже на 6 хв. невтомний капітан команди Сергій Гайдук вдало замкнув флангову передачу – 1:0 на користь номінальних господарів поля. Потім чудовий гол у стилі «Валерія Лобановського» у вигляді «сухого листа» під час виконання кутового удару провів ветеран команди Володимир Малих. У другому таймі у «Максимка» на поле вийшов зовсім юний Олег Луценко і через 2 хв. провів третій гол у ворота «Дружби» після помилки воротаря гостей і капітана команди Анатолія Мороза, який, до речі, в інших епізодах гри виконував свої голкіперські функції без помилок. З футболістів Березоточі слід відзначити гру юного Владислава Ковтуна, який був кращим цього дня на полі. Після матчу голова районної організації ВФСТ «Колос» Ігор Юшко і Федерація футболу району (Андрій Павлюченко) переможцю і призерам вручили кубки, грамоти і медалі. За І місце у чемпіонаті району – ФК «Райз-Максимко», за ІІ – «Зеніту» з Калайдинець (тренер Леонід Голубенко), за ІІІ – «Удаю» (Біївці), який очолює Володимир Пономаренко. А головний кубок району дістався чемпіону району «Райз-Максимко».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода