Новини - 16-11-2015, 07:11 - sasa 175

Легендарний футболіст Андрій Біба побував у Лубнах

Легендарний футболіст Андрій Біба побував у Лубнах

Лубенський лісотехнічний коледж вже давно славиться визначними спортивними змаганнями, до яких залучаються видатні спортсмени України – олімпійські чемпіони, чемпіони Світу і Європи з різних видів спорту. Двічі на рік тут проходить всеукраїнський турнір з міні-футболу \”Юність Посулля\”. І ось днями в Лубнах пройшли нові міні-футбольні змагання.

Цього разу керівництво коледжу в особі його директора Романа Сендзюка вирішило створити в Лубнах нові змагання – турнір з міні-футболу \”Кубок Андрія Біби\”. Саме того відомого у минулому легендарного футболіста Андрія Біби, який у свій час ставав у складі київського \”Динамо\” неодноразовим чемпіоном країни і володарем кубку колишнього СРСР. Відкрив урочистості Роман Сендзюк, який надав слово для привітання міському голові Олександру Грицаєнку. Потім присутніх привітав сам Андрій Біба, який побажав перемоги сильнішим командам. Далі до привітань залучилися голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, віце-президент Аматорського футболу України Олександр Каденко, начальник Полтавського обласного управління лісового і мисливського господарства Юрій Тараненко, головний редактор редакції спортивних програм спортивного радіо України Вадим Корженко, начальник відділу інформації та зв’язку з громадськістю комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки Микола Моторний.

\"Легендарний
Щодо самих міні-футбольних змагань, то у них за регламентом, взяло участь вісім команд, які були розподілені у дві групи – шкільні і студентські. Серед шкільних міських команд вели боротьбу за кубковий трофей чотири команди – ЗШ № 1, ЗШ № 8, ЗШ № 6 і ЗШ № 4. У фінальному двобої команда ЗШ № 1 здолала ЗШ № 8 з рахунком 4:0. Серед навчальних закладів у турнірі вели боротьбу команди Лубенського медичного училища, Лубенського лісотехнічного коледжу, Лубенського технікуму бухгалтерського обліку і Лубенського професійного ліцею. За підсумками поєдинків перемогу здобула команда Лубенського лісотехнічного коледжу, яка у фіналі здолала опонентів з рахунком 3:1 – студенти бухгалтерського технікуму. Опікувався переможцями викладач лісотехнічного коледжу Андрій Павлюченко. У матчі за \”бронзу\” зустрілися майбутні медики (тренер-викладач Ігор Ладатко) і команда Лубенського профліцею, якою опікувався вчитель фізвиховання Анатолій Супруненко. Підсумок протистояння – 1:1 (за пенальті – 3:2 на користь ліцеїстів).

\"Легендарний
А у дівочому волейбольному турнірі під назвою \”Кубок виклику\” зустрілися команди Лубенського лісотехнічного коледжу і команда \”ДЮСШ\” Лубенської ДЮСШ. Протягом зустрічі була цікава боротьба, в якій суперниці змінювали рахунок у цьому протистоянні. Але цього дня майбутні лісівниці (тренер Андрій Павлюченко) були сильнішими від своїх опонентів – команду Лубенської ДЮСШ, де тренерами були Юрій Тягній і Вікторя Березняк. Переможців і призерів турніру привітали віце-президент Аматорського футболу України Олександр Каденко, голова Товариства лісівників України Олександр Яресько та інші особи. Оці всі святкові визнання були приурочені до відкриття оновленого спортивного залу Лубенського лісотехнічного коледжу, ремонтні роботи якого розпочалися ще з 2009 року. До цього залучилися самі студенти коледжу під опікою відповідних керівників закладу. І автор цих рядків був приємно вражений підсумком роботи лісівників-студентів щодо спортивного залу коледжу, який, на сьогодні, має статус одного з найкращих в Україні. Ще був, так званий, традиційний \”Олімпійський урок\”, де на численні запитання студентів коледжу відповідали легендарний кращий футболіст України Андрій Андрійович Біба, Заслужений журналіст України Микола Моторний, віце-президент Аматорського футболу України Олександр Каденко і директор коледжу Роман Сендзюк. Гадаю, що такі великі спортивні свята бувають лише на користь всім любителям фізичної культури та спорту, тим паче, юнакам і дівчатам, майбутнім лісівникам.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода