Матчі - 24-04-2014, 05:04 - sasa 250

Іллічівець – Ворскла – 1:2

Іллічівець – Ворскла – 1:2

Біло-зелені перемогли у Маріуполі і помітно покращили свої шанси на боротьбу за місце в Лізі Європи

 

Іллічівець – Ворскла – 1:2

Протокол

 

Для будь-якого футболіста чи тренера матчі проти колишніх команд завжди особливі. Микола Павлов успішно працював з Ворсклою у свій час, проте далеко не по-любові розлучився з полтавським клубом. Напевно у наставника Іллічівця було особливе бажання перемогти сьогодні. Нехай не злісне, але спортивне бажання насолити.

У разі перемоги Іллічівець наздоганяв Ворсклу і вклинювався в боротьбу за єврокубки. Втім, біло-зелені ще більше бажають боротися за Лігу Європи, так що їх настрій був явно не нижче маріупольського.

Суперники довго входили в гру. Якщо говорити більш точно, то ні Іллічівець, ні Ворскла просто так не збиралися віддавати ініціативу і поступатися в боротьбі. Команди не вели так звану розвідку, а чверть матчу боролися за ініціативу.

У другій половині першого тайму розігралися гості. Саме Ворскла стала краще проводити свої атаки і створювати гольові моменти. Особливо активно на вістрі атаки діяв Яховіч, на якого постійно віддавав гострі передачі. Правда, найкращий момент першого тайму мав інший гравець атаки ворсклян Міщенко, який після передачі з глибини, пішов від Гальчука, однак не зумів з гострого кута пробити повз захисника.

Другий тайм вийшов набагато більш цікавим і головне багатим на забиті м\’ячі. Ворскла буквально відразу повела в рахунку. Ривок Яховіча проспали захисника, і Цюпа порушував правила вже в межах штрафного майданчика. Сам македонець пенальті й реалізував.

Гол допоміг активізуватися обом командам, тепер гострота біля воріт Гальчука і особливо Непогодова стала з\’являтися набагато частіше. Більше всього в Маріуполі будуть згадувати класний удар Кулача з лінії штрафного – м\’яч торкнувшись поперечини улетеле вище. Та й взагалі Іллічівець після пропущеного м\’яча перехопив ініціативу.

Гол господарям вдалося забити теж лише за допомоги пенальті. Після удару Чурко м\’яч потрапив у руку Чеснакова. Арбітр після довгих роздумів таки вирішив, що рука була в межах штрафного майданчика. Таргамадзе свій пенальті реалізував не без пригод, першу спробу суддя не зарахував, оскільки майже повністю дві команди до удару вбігли в штрафний майданчик.

Після того, як рахунок зрівнявся жодна з команд не виявляла особливого бажання виривати перемогу. А ось Микола Павлов, наприклад, не особливо міг вплинути на хід подій, оскільки був видалений за явну демонстрацію незгоди з рішеннями арбітра коли били пенальті його підопічні.

По такій грі навіть обмін голами з пенальті був занадто великим гольовим розгулом, що вже говорити про драматичну кінцівку. Втім, Іллічівець пропустив зовсім необов\’язковий м\’яч. Після чергової передачі з глибини Іщенко невдало спробував зловити Яховіча в офсайді, і форвард Ворскли вийшов сам на сам і пробив повз Гальчука.

Після цієї перемоги Ворскла обійшла донецький Металург і зрівнялася за очками з Зорею. Попереду матчі з аутсайдерами чемпіонату – Таврією та запорізьким Металургом, в яких необхідно брати максимум очок.

Погода