Першість Полтавщини - 06-10-2009, 11:10 - sasa 215

\”Локомотив\” – \”Велика Багачка\” – 1:1

\”Локомотив\” – \”Велика Багачка\” – 1:1

Першість Полтавщини. Перша ліга

Локомотив – Велика Багачка – 1:1

Гринько 24-автогол – Таран 58.
Локомотив: Крупниченко (Педенко, 46), Величко, Богомаз, Шевченко, Бут, Франчук (Савицький, 73), Даценко, Кривенко, Степанов, Галенко (Козаченко, 81), Кириченко.
Велика Багачка: Гринько, Окриков (Баштовий, 64), Таран, Винник, Федорішин, Гришанович (Дубницький, 61), Хижняк, Ященко, Зав\’ялов, Міславський (Коломієць, 81), Зіпунніков (Миколаєнко, 75).
Судді: Павлюченко, Бортник, Василенко (усі – Лубни).
Попередження: Богомаз, Савицький, Кривенко – Зав\’ялов, Федорішин.
4 жовтня. Гребінка. Стадіон \”Локомотив\”. 400 глядачів.

Юнаки – 2:0.

Поле гребінківського стадіону вразило незвичним для нинішніх посушливих літа-осені зеленим кольором трави. Можна сказати, галявина виявилася у відмінному стані. \”Шахтар\” і \”Барселона\”, які розігрували Суперкубок у Монако, могли б тільки позаздрити учасникам матчу обласного чемпіонату.
Команди розпочали дуже жваво, у хорошому темпі, але здебільшого в центрі поля. Гострих моментів було небагато, як, до речі, й порушень правил. Вперше суддя зафіксував фол аж на 8-й хвилині. Одразу після того виник і перший небезпечний епізод. Гринькові довелося постаратися, щоб знешкодити постріл Галенка з гострого кута. Події на полі ставали дедалі цікавішими. Дуже хотів засмутити колишніх своїх одноклубників Ященко. Один з його флангових проходів завершився точним прострілом у воротарський майданчик, проте Міславський не зміг цим скористатися. У господарів виділявся активністю Шевченко. Поряд з тим, його швидкісний дриблінг був скоріше ефектним, ніж ефективним, а небажання поділитися м\’ячем з партнером зіпсувало не одну атаку залізничників.
Загалом у першій половині першого тайму, себто у першій чверті гри, певну територіальну перевагу мали саме гребінківські футболісти. І ця перевага втілилася у забитий при достатньо драматичних обставинах гол. \”Локо\” провів масовану атаку, заключний удар Шевченка був заблокований, і м\’яч вийшов на кутовий. Після його розіграшу воротареві багачан довелося тягтися за плямистим, що його необережно скинув у кут свій же оборонець. Якщо додати до цього, що кіпера в процесі непростої роботи підтискав Даценко, стає зрозумілим, чому Гринько не зміг зафіксувати круглого і той переповз через лінію воріт. Відкриття рахунку збіглося у часі з появою на стадіоні першого заступника голови облдержадміністрації Івана Близнюка. Нефартовим виявився високопосадовець для \”Великої Багачки\”.
Після забитого голу залізничники поступово збавили оберти. Можливо, вирішили, що півсправи зроблено і треба більше перейматися утримуванням вигідного рахунку. А може, це гості додали в русі і гребінчанам нічого не лишалося, як притискатися до своїх воріт.
Стосунки учасників гри підігрівалися тим фактом, що саме \”Локомотив\” був (і залишається) єдиною командою у цьогорічній першості, яка змогла відібрати очки у лідера. Не стерся у пам\’яті й надзвичайно напружений, супердраматичний фінал Кубка-2008. Словом, доводити суперникам було що. І напевне – це протягом певного часу заважало Багачці демонструвати конструктивну гру. Достатньо серйозні загрози воротам суперника вони створили тільки в останні хвилини першого тайму. Таран потужно відправив снаряд у політ над поперечиною, потім Крупніченко довів свій високий клас, зрагувавши якимось дивом на удар впритул. Завершилася атака тим, що м\’яч прокотився по лінії воріт \”Локомотива\”, відмовившись її перетнути, і зусиллями оборонців був повернутий у поле.
Малюнок гри у другому таймі став зрозумілим з перших хвилин. Багачани тиснули, а господарі відбивалися, не пропускаючи нагоди збігати час від часу у швидку контратаку. Краще вдавалося реалізовувати свій план дій гостям. Лише в останню мить Кириченко завадив Зіпуннікову завдати гострого удару, знявши круглого з ноги. Той же багачанський форвард незабаром бив з гострого кута – м\’яч став легкою здобиччю воротаря. Ключовим моментом дій \”Локо\” в обороні було бажання підняти м\’яч у повітря і тримати його там якомога довше. Неодноразово плямистому по кількадесят секунд не давали приземлитися. Коли ж він опинявся-таки на поверхні, біля воріт господарів ставало гаряче. Врешті, командні зусилля завершив на 58-й хвилині Віталій Таран, проштовхнувши м\’яч за лінію і зрівнявши рахунок. Не берусь стверджувати, однак дуже здається, що й тут не обійшлося без кіперської помилки.
Наступальні дії гребінківської команди розвивалися переважно на лівому фланзі, де Шевчекно розігнав ряд доволі гострих атак. Один із таких випадів ветеран багачан Руслан Окриков був змушений зупиняти ціною власної травми. \”Велика Багачка\” атакувала більше і моменти створювала небезпечніші, але до ударів у площину воріт справа доходила нечасто. У зв\’язку з чималою кількістю пауз у другому таймі суддя додав до основного часу більше, ніж звичайно. Усі ці додані хвилини пройшли у нескінченних гостьових атаках. Залізничники трималися, як могли, і мети своєї досягли. \”Локомотив\” знову позбавив лідера двох важливих пунктів.
Анатолій КАРПОВ із Гребінки

Погода