- 28-10-2013, 09:10 - sasa 160

Лубни завершили сезон на мажорній ноті

Лубни завершили сезон на мажорній ноті

ФК «Лубни» – «Прогрейн» (Глобине) 4:2 (1:1).
Чемпіонат області. 18 тур. Лубни. Стадіон «Центральний». 27 жовтня. +12С. 205 глядачів.
Судді: Я Опришко, О. Яненко, В. Стущанський (усі – Кременчук).
Делегат-інспектор: С. Тулєпов (Кременчук).
«Лубни»: Рябуха, Стригунов, Романенко, Гноєвий, Печарський (Бойко, 68), Петришин, Ебенгу, Ламіне, Бараннік, Глов’як, Мандрика. Тренер: А. Гришанович.
«Прогрейн»: Кобель, Чорноус, Химоян, Ткачов, Крівченко, Кулик, Дігтяр, Лісняк, Колісник, Шевченко, Покотило. Тренер: В. Чорноус.
Голи: Ебенгу (16), Бараннік (73, 90+4),  Петришин (86, з пенальті) – Ткачов (38), Дігтяр (67, з пенальті).

Останній матч першолігового чемпіонату області у групі «А» можна назвати «Справжнім завзятим футбольним видовищем» і ті, хто прийшов на лубенський стадіон спостерігали це дійство сучасного футболу, гадаю, не пожалкували. Адже отримали повну насолоду від гри опонентів, численних забитих м’ячів та позитивного і заслуженого підсумкового результату матчу.

Щодо забитих м’ячів, то лік голам, нарешті, відкрив камерунець лубенців Арнольд Ебенгу, який обвівши захисників гостей, вколотив «смугастого» у сітку воріт своїх опонентів. – 1:0. Зрівняв його глобинець Максим Ткачов, який вцілив у самісіньку «дев’ятку» під час виконання штрафного удару метрів з 35 – 1:1. Після перерви гра ще більше загострилася і суперники, що вели по-справжньому боротьбу за четверте місце турнірної таблиці, не хотіли поступатися «один одному».

Глобинцям пощастило – після порушення правил у штрафній гостей рефері зустрічі приймає рішення – одинадцятиметровий удар, який чітко виконав Олександр Дігтяр. Але молоді лубенці не знітилися і під «акомпанемент» наставника Анатолія Гришановича продовжували атакувальний тиск на ворота гостей, який увінчався успіхом – після удару невтомного Василя Баранніка м’яч потрапляє у поперечину воріт, з яких «вивалюється» за належну воротарську лінію. І господарі вже зрівняли рахунокДалі капітан лубенської команди Владислав Петришин з одинадцятиметрової позначки (збили у штрафній Євгена Стригунова) виводить лубенців впередІ останню крапку у матчі становить ветеран команди Василь Бараннік, який прорвався через захисні редути гостей і вколотив мяча повз голкіпера Євгена Кобеля у сітку воріт

Зазначимо, що класно провели заключний поєдинок чемпіонату області юнацький склад ФК «Лубни», який переміг глобинську команду з рахунком 4:0. Відзначилися голами Сергій Бувалець, Олексій Бондар, Владислав Отченашенко і Владислав Богомолов. Тепер юнаки ФК «Лубни», вихованці тренера Лубенської ДЮСШ Олександра Сердюка, вестимуть боротьбу за бронзові нагороди чемпіонату Полтавщини проти команди «Маяк» «Котельва). Ця футбольна зустріч за обласну «бронзу» відбудеться на нейтральному полі у Миргороді на стадіоні «Старт» 2 листопада. Початок зустрічі о 12.00.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода