Аматори - 19-04-2013, 09:04 - sasa 202

Марк Гришанович – кращий футболіст Лубен!

Марк Гришанович – кращий футболіст Лубен!

У Лубнах завершився міський референдум на визначення кращого футболіста міста 2012 року. Опитування проводили редакція обласного тижневика «Вісник» і дирекція комунального стадіону «Центральний». Звання найкращого отримав лубенець Марк Гришанович.

 

Референдум на визначення кращого футбольного гравця міста за підсумками його виступів у протягом сезону у тисячолітніх спортивних Лубнах проводиться вже в одинадцятий раз (започаткував автор цих рядків). Нагадаємо, що лауреатами референдуму ставали: 2003 рік – Павло Куций, 2004 – Костянтин Шеремет, 2005 – Сергій Гайдук, 2006 – Ігор Юрченко, 2007 – Андрій Герасименко, 2008 – Андрій Загоруйко, 2009 – Андрій Загоруйко, 2010 – Володимир Величко, 2011 – Юрій Хоменко.

 

Організатори референдуму і цього року вирішили не брати до уваги лубенських футболістів, що виступають у знаних командах. Це Сергій Вовкодав («Ворскла» Полтава) і Владислав Ковтун («Гірник-Спорт» Комсомольськ), а лише тих гравців, хто захищав честь міста за ФК «Лубни» у чемпіонаті Полтавщини та розіграші Кубка області у 2012 році. Опитування проводилось серед фахівців спорту, тренерів, спортсменів та уболівальників, в результаті якого і визначився лауреат звання «Кращий футболіст міста-2012». Потрібно було вказати трійку кращих гравців (І місце – 3 очки, ІІ – 2 очки і ІІІ – 1 очко).

 

Отже, за підсумками референдуму найбільше очок (47) набрав півзахисник ФК «Лубни» Марк Гришанович, який і став кращим футболістом минулого року. Друге місце посів півзахисник Сергій Сергієнко (36 очки), а третім став гравець цієї ж команди і нападник Дмитро Нечипоренко, який набрав 31 пункт. Також, високе четверте місце в лубенського голкіпера Євгена Макаренка. Крім вищезгаданих гравців в опитуванні до трійки кращих потрапляли імена лубенських футболістів – Павла Куцого, Максима Козлова, Володимира Малиха, Василя Баранніка, Ігоря Морозюка, Олександра Барана, Владислава Рудченка, Юрія Хоменка і Андрія Загоруйка. Гадаю, що саме впевнена гра півзахисника на футбольному полі, майстерність і старанність вивели сина тренера ФК «Лубни» на перше місце, хоча у минулому чемпіонаті області ФК «Лубни» не потрапив у трійку призерів новоствореної «Прем’єр-ліги».

 

Як повідомив Марк Гришанович, «гру мільйонів» він поважає і любить за те,  що футбол – найкращий і найвидовищніший вид спорту у всьому світі. А приз від головного редактора газети «Вісник» Людмили Бірюкової лауреат отримає перед першим офіційним домашнім поєдинком – 12 травня ФК «Лубни» приймає у чемпіонаті серед команд першої ліги ФК «Шишаки».

 

Візитна картка лауреата.

Марк Гришанович. Народився 18 липня 1987 року в Лубнах. Навчався у місцевій ЗОШ № 10. З дитинства займався футболом – учень Лубенської ДЮСШ, де першим тренером-викладачем був Олександр Сердюк. З 12 років продовжив навчатися футбольної справи у спортінтернаті (с. Щасливе Київська область). Грав за команди ФК «Ворскла» (Полтава)-юнаки, «Шахтар-Академія» (Донецьк), «Шахтар-3» (Донецьк), «Шахтар» (Донецьк)- дублери, «Арсенал» (Київ)-дублери, «Кремінь» (Кременчук), ФК «Велика Багачка», ФК «Лубни». Нині – гравець «Олімпії» (Савинці Миргородський район), що виступає у Вищій лізі обласного чемпіонату. Виступав під опікою тренерів Олександра Сердюка, Михайла Галича, Вазгена Манасяна, Євгена Яровенка, Олександра Фундерата, Юрія Бокалова, Сергія Свистуна, Олега Калюжного, Анатолія Гришановича. Володимира Гришка. Дворазовий чемпіон України у складі юнаків «Ворскли» (вища ліга).Чемпіон України серед юнаків першої ліги у складі команди «ДЮСШ» (Лубни). Чемпіон Полтавської області (2008-2009 роки) і володар Кубка області (2008-2009 роки) у складі ФК «Велика Багачка». Освіта вища. Закінчив Донецький державний інститут фізичної культури і спорту. Не одружений.


Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода