- 02-09-2015, 10:09 - sasa 250

Марія Дрбоян – чемпіонка світу з боротьби сумо

Марія Дрбоян – чемпіонка світу з боротьби сумо

Щойно у місті Осака (Японія) завершився 11-й аматорський чемпіонат світу з боротьби сумо, на якому 20-річна Марія Дрбоян (Полтавська-Луганська обл.) завоювала дві медалі.

Наша землячка стала бронзовою призеркою в особистій першості серед жінок у вазі понад 80 кг (Heavyweight – важка категорія) і чемпіонкою світу у командній першості серед жінок у складі збірної України. У командних змаганнях чемпіонами світу стали Аліна Бойкова (легка вага), Марина Максименко (середня вага), Марія Дрбоян (важка вага) та Іванна Березовська (опен). Загалом в Осаці українські борці та борчині сумо завоювали 16 медалей аматорського чемпіонату світу.

На минулорічному чемпіонаті світу-2014 (Гаосюн, Тайвань) Марія Дрбоян також завоювала дві медалі, але в іншій \”пропорції\”: золоту – в особистій першості, срібну – у командній. Рік тому у фінальному матчі командної першості українки програли росіянкам. Перед цим жіноча збірна України 5 разів програвала у фіналах жіночих першостей і одного разу брала \”бронзу\”, а щойно в Осаці вперше в історії українки стали командними чемпіонками світу. До них командними чемпіонками були лише представниці збірних: Німеччини (двічі), Японії (двічі) та Росії (6 разів).

Також у 2015 році Марія Дрбоян стала чемпіонкою Європи в особистій першості серед жінок (важка вага) з боротьби сумо – у Шяуляї (Литва).

В\’ячеслав ДЕРЕВ\’ЯНКО

Погода