- 04-05-2013, 03:05 - sasa 181

Майже врятовані!

Майже врятовані!

Ворскла досить легко перемогла в Запоріжжі аутсайдера Металург і фактично забронювала собі місце серед еліти на наступний сезон

 

Металург Запоріжжя ― Ворскла ― 0:4
Протокол

 

У першому таймі гра була досить млявою і неспішною. Можливо причина у ранньому початку матчу, спека. Однак саме така спокійна гра була цілком на руку Ворсклі. Гравці спокійно, як на тренуванні, розігрували м\’яч.

Сергій Свистун в черговий раз перекроїв стартовий склад. Вийшов після травми у старті Володимир Чеснаков, Олексій Курилов, Павло Ребенок, Євген Будник та Валим Сапай. Натомість Скляр, Сілюк і Ткачук сіли на лаву запасних, а грецького легіонера ворсклян Панайотіса Лагоса не було навіть в заявці команди. На лавці опинилися і улюбленці Свистуна Куценко і Сілюк.

Матч активніше розпочали господарі поля. Вже на 9-й хвилині Жуніор навісив зі штрафного і Коротецький у падінні пробив по воротах, але Непогодов вируч. Далі гра вирівнялася, а згодом вже Ворскла перехопила ініціативу і більше почала контролювати м\’яч.

На 28-й хвилині Ребенок зробив передачу з флангу на Громова ударив головою, але м\’яч якимось дивом оминув ворота Металурга.

А на 37-й хвилині Ворскла забила. Володимир Чеснаков завершив багатоходову комбінацію біло-зелених ударивши з району одинадцятиметрової позначки в кут воріт Грдлічки. До перерви господарі навіть не змогли наблизитися до воріт Непогодова. Ворскла спокійно і невимушено тримала гру в своїх руках.

У другому таймі картина гри істотно не змінилася. Лише господарі стали діяти більш жорсткіше, як наслідок Сергію Даньковському довелося показати жовті картки.

На 59-й хвилині Громов фактично зняв питання про переможця зустрічі. Провал в обороні Металурга закінчився виходом віч-на-віч Артема і він точним ударом проштовхнув м\’яч повз голкіпера запорожців.

На 70-й хвилини Будник взагалі довів рахунок до великого. У центрі оборони Металурга знову утворилася неймовірна дірка, в яку увірвався Будник і ударом в один дотик з 20-ти метрів зняв павутину з дальньої дев\’ятки воріт Грдлічки.

За дев\’ять хвилин Будник забив четвертий гол у матчі, оформивши свій дубль. Скляр віддав передачу на Будника, який, випередивши Матеуса, вискочив на побачення з Грдличкою і легко перекинув м\’яч через воротаря Металурга ― 4:0!

Цікаво, що в першому колі Ворскла також перемогла Металург із великим рахунком ― 5:0. Отже, щоб остаточно зняти всі питання стосовно прописки у Прем\’єр-лізі полтавцям достатньо в наступному турі вдома перемогти донецький Металург. Однак за певних обставин і нічиї може бути досить. А ось перемога дозволить навіть замахнутися на місце в десятці, про яке так мріє Свистун.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода