Матчі - 27-10-2013, 09:10 - sasa 246

Мазух – почесний громадянин Полтави

Мазух – почесний громадянин Полтави

Третій матч поспіль Ворскла бере очки завдяки автогалам суперників! Більше того другий матч поспіль у матчі з Ворсклою автоголом відзначається чеський захисник Дніпра Онджей Мазух.

 

Дніпро – Ворскла – 2:2

Протокол

 

Напевно, ми ще довго будемо згадувати цей сезон Ворскли. І якби він не закінчився, і яке б місце у підсумку не посіла команда, він по-своєму унікальний і, можливо, неперевершений.

У чотирьох попередніх зустрічах між Дніпром і Ворсклою тричі була зафіксована нічия, а останній матч на Дніпро Арені біло-зелені виграли з рахунком 2:1. Тоді перший гол забив у свої ворота захисник Дніпра Онджей Мазух. І знову чех забив на останніх секундах гри і знову у свої ворота. Завдяки цьому автоголу Ворскла зрівняла рахунок і п\’ятий раз поспіль відібрала очки у команди Хуанде Рамоса.

У першому таймі уявити собі подібний розвиток подій було дуже складно. Господарі розпочали гру у високому темпі і досить швидко притиснули суперників до воріт. У дніпрян виходила комбінаційна гра, а гості не встигали за їх переміщеннями по полю. Два пропущених у першому таймі голи – не найгірший для Ворскли варіант. Може, реально гольових моментів у дніпропетровців було не так вже й багато, але постійний тиск на ворота Непогодова могло вилитися і в більш серйозну перевагу господарів.

Відкрив рахунок у матчі Євген Коноплянка. Він подавав кутовий на ближню штангу, Матеус зіграв на випередження і пробив головою, але влучив у поперечину. Втім, від каркасу воріт м\’яч відскочив назад до Коноплянки, і Євген на куті штрафного обіграв Громова і пробив з невеликим рикошетом у дальній кут. Непогодов м\’яч не дістав.

Другий гол Ворскла пропустила також після кутового. М\’яч довго метушиився по воротарському майданчику, відскакував від штанги, вислизав із рук Непогодова, поки Дуглас не вколотив його у сітку буквально з лінії воріт.

Після перерви гості почали поступово додавати, але гол Дениса Дедечко став в першу чергу наслідком помилки його тезки Бойка, а не напористої гри полтавців. Дедечко пробив із-за штрафного сильно, але прямо у воротаря, проте Бойко не зміг правильно згрупуватися і пропустив м\’яч під ногою.

Із часом Хуанде Рамос почав зміцнювати центр поля і оборону. Замість Джуліано він випустив Канкаву, а пізніше замість Селезньова – Мандзюка. У принципі, не можна сказати, що з цими замінами іспанець помилився, адже Дніпро, незважаючи на всі потуги суперників, вів гру і тримав ситуацію під контролем. Але все-таки утримання мінімальної переваги гукнулося господарям у компенсований час. Маркоскі виконав невдалу подачу зі штрафного, Бойко вийшов із воріт, щоб спокійно забрати м\’яч, але у справу втрутився Онджей Мазух, який своєю потилицею перекинув м\’яч через воротаря у сітку.

Ворскла врятувалася і тепер на підопічних Сачка чекає цього тижня два матчі: спочатку в Тернополі кубковий поєдинок 1/8 фіналу проти місцевого друголігового однойменного клубу ― Тернопіль, а у неділю у Ворскла чекає у гості лідера чемпіонату ― сусідів із Харкова ― Металіст.

Погода