- 02-09-2012, 05:09 - sasa 226

\”Міцні горішки\”

\”Міцні горішки\”

\”Ворскла\” показала характер. Поступаючись 0:2 команда Сергія Свистуна змогла звести матч до нічиї – 2:2. Свистун залишається непереможним…

 

Ворскла – Дніпро – 2:2

Протокол

 

На що здатна \”Ворскла\” Свистуна? Однозначну відповідь на це питання не дасть мабуть і дуже досвідчений експерт. Команда, за млявої і невиразної гри на протязі сімдесяти хвилин проти \”Дніпра\”, зуміла в залишок часу перевернути усе з ніг на голову. І вкотре підтвердила – колектив готовий демонструвати характер навіть у дуже складних обставинах.

Стартовий склад особливих змін не зазнав – варто відзначити лише появу Чічікова і відсутність навіть у запасі Курілова. А так – усі знайомі обличчя. Натомість Хуанде Рамос дав перепочити кільком провідним виконавцям. На лавці опинились Коноплянка, Алієв, Зозуля…

З перших хвилин ініціативою заволоділи гості. На п’ятій хвилині лише реакція Долганського врятувала господарів від неприємностей після потужного пострілу Калініча. \”Ворскла\” змогла протиставити учаснику Ліги Європи лише млявість у русі та значний відсоток браку в передачах. Не дуже якісно, відверто кажучи, виглядали полтавчани. Як наслідок – пропущений гол. Джуліано на лівому фланзі накрутив захисника і накинув м’яч на голову Олійнику. Денис красиво перекинув голкіпера, відкривши рахунок у матчі.

До кінця тайму \”Ворскла\” так і не спромоглася бодай на мінімальну небезпеку біля воріт Лаштувки. Абсолютно непомітними були фланги, чудернацькі обрізки виконував один з лідерів по надійності Краснопьоров, вперто не помічали одне одного форварди. А незабаром після свистка на поновлення гри отримали другий \”подарунок\”. На 53-й хвилині при повній апатії захисників Олійник повернув боржок бразильцю. Чеснаков і Матвєєв (який замінив інертного Сапая) просто спостерігали, як Джуліано спокійно з лінії воротарського майданчика розстрілює Долганського. Гасіть свічки?

До 68-ї хвилини біло-зелені не спромоглися навіть на один удар по воротах Лаштувки. І лише Краснопьоров перервав це сумнівне досягнення дальнім ударом. Голкіпер не дрімав. Схоже, саме цей момент і розбудив сонних господарів. Вже за 10 хвилин Селін узявся виконувати штрафний. Удар Євгена був настільки вишуканим, сильним і точним, що воротар навіть не сіпнувся. Чудовий гол від ворсклянина! А ще за 3 хвилини Безус пасом-лялечкою виводить на ударну позицію Янузі і албанець потужним ударом встановлює підсумковий нічийний результат, привітавши свого одноклубника і співвітчизика Даллку з двохсотим матчем! Оце тобі й кінцівка. На останній хвилині Алієв лише ціною попередження зміг зірвати контратаку полтавчан. А які перспективи були при цьому у Безуса, але… 2:2 – \”Ворскла\” почала грати у футбол лише в останні 20 хвилин. Дуже посприяли цьому вихід Лієтави і Будника, які дозволили чіплятися господарям за м’яч в позиційних атаках поблизу штрафного майданчика гостей. Схоже, Свистун все ще в пошуку найкращих футбольних зв’язок.

Завершити цей чудернацький футбольний поєдинок хотілось рядками жартівливої пісеньки однієї з поп-груп: \”Вот так выходят в дамки –  простые пешки, но только те, у кого крепкие орешки!\”

Любіть футбол і бережіть себе

Віталій Сонікссон

Погода