Новини - 18-02-2010, 08:02 - sasa 187

Мельниченко через дискваліфікацію загубила срібну медаль

Мельниченко через дискваліфікацію загубила срібну медаль

У третьому виді програми багатоборства – штовханні ядра – Ганна Мельниченко знову порадувала результатом. Ядро завжди було для нашої землячки \”проблемним\” видом. Та цього разу в Сумах Ганна практично впритул наблизилася до 14-метрової позначки, штовхнувши \”сталеву кулю\” на 13 метрів 90 сантиметрів – це новий персональний рекорд кременчужанки для закритих приміщень.

За два тижні до цього, у Запоріжжі, Мельниченко мала результат 13м 55см. У Сумах у \”ядерному\” секторі Мельниченко посіла 2 місце серед усіх багатоборок і набрала 787 очок. Поза конкуренцією тут була олімпійська чемпіонка Наталія Добринська – 15 метрів 69 сантиметрів (907 0чок). Таким чином, після трьох (з п\’яти) видів багатоборства Ганна мала у своєму активі 2822 очка і програвала Наталії (яка мала 2965 очок) уже 143 \”пункти\”.

За підсумками передостаннього виду п\’ятиборства – стрибків у довжину – відставання Мельниченко від Добринської збільштлося до 159 очок. Наша землячка у своїй кращий спробі стрибнула на 6 метрів 37 сантиметрів (965 очок), а олімпійська чемпіонка \”залетіла\” на 5 сантиметрів далі – 6 метрів 42 сантиметри (981 очко). У цьому секторі кременчужанка показала результат, який перевищує норматив майстра спорту для цього окремого виду представниць \”королеви\” спорту. Перед заключним видом п\’ятиборства – бігом на 800 метрів – в активі Добринської було 3946 очок, а Мельниченко встигла набрати 3787 очок і посідала друге місце.

Та у бігу на 800 метрів наша землячка, як зазначається у підсумковому протоколі, була дискваліфікована. Тож, в останньому виді п\’ятиборства вона не набрала жодного очка. У неї так і залишилася сума 3787 очок, з якими кременчужанка у підсумку посіла 9 місце на цьогорічному зимовому чемпіонаті країни. А чемпіонкою України стала Наталія Добринська, яка встановила новий рекорд країни у зимовому п\’ятиборстві – 4778 очок.

Також сьогодні, 18 лютого, полтавець Артем Перегудов став фіналістом зимового чемпіонату України з бігу на 60 метрів. В одному з трьох півфінальних забігів наш земляк показав результат  – 6,98 секунди. Серед 23-х півфіналістів це був 12-й результат, який надав право полтавцю виступити у фіналі \”Б\” чемпіонату України з бігу на 60 метрів.

Також до фіналу чемпіонату України пробився ще один полтавець Роман Персань – у стрибках у довжину. Він за підсумками кваліфікації показав п\’ятий результат (7 метрів 46 сантиметрів) серед усіх 26-и спортсменів, які брали участь у попередньому відборі.

Також у вирішальних стартах зимового чемпіонату України – у стрибках у висоту – серед 10-ти претенденток на перемогу візьме участь полтавка Інна Синиця. А кременчужанка Наталія Синенко змагатиметься серед 8-ми кращих штовхальниць ядра.


Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода