Новини - 15-09-2010, 10:09 - sasa 245

Мельниченко запрошено до \”Зіркової десятки\”!

Мельниченко запрошено до \”Зіркової десятки\”!

У французькому місті Таленсі (18-19 вересня) відбудеться вирішальний етап Кубка світу ІААФ (Міжнародної асоціації атлетичних федерацій) з легкоатлетичних багатоборств \”Челлендж Івент\”, який протягом багатьох останніх років має свою незмінну назву \”ДекаСтарз\” (\”Зіркова десятка\”). У турнірі виступить і наша землячка Ганна Мельниченко з Кременчука. На офіційному сайті цих змагань вже з\’явився список 14 багатоборок, які отримали офіційну пропозицію виступити у цьому турнірі. Серед них – і наша Ганна.

НЕ НА «СВОЄМУ» МІСЦІ У РЕЙТИНГУ

Наша землячка протягом останніх п\’яти років неодмінно виступала у \”Зірковій десятці\” в Таленсі. А минулого року Ганна Мельниченко стала бронзовим призером загального заліку Кубка світу ІААФ \”Челлендж Івент\”. У цьому змаганні багатоборців протягом кожного року відбувається з півтора десятка міжнародних рейтингових турнірів, результати яких йдуть до заліку Кубка світу ІААФ. А остаточні результати кожної спортсменки визначаються за простою схемою – за сумою трьох кращих (за набраними очками) особистих результатів на будь-якому рейтинговому етапі. Та, на жаль, цього року Ганна Мельниченко вже не зможе поборотися за місце серед лідерів загального заліку Кубка світу ІААФ. Бо її кращий результат цього сезону, який увійшов до кубкового рейтингу, дорівнює лише 6098 становить – їх кременчужанка набрала у переможному для себе (причому вже третій рік поспіль!) Кубку Європи з легкоатлетичного жіночого семиборства в Таллінні (27 червня). У попередні роки наша землячка постійно перебувала у десятці кращих за рейтингами ІААФ. А в цьогорічному світовому рейтингу серед легкоатлеток-семиборок вона поки що перебуває на 15-й позиції. Тож у Ганни з\’явилася блискуча нагода завершити і цьогорічний літній сезон на своєму \”звичному\” місці – у десятці кращих багатоборок світу за рейтингом ІААФ. Для порівняння: у минулому, 2009 році кращий рейтинговий результат Мельниченко був значно вищим – 6445 очок.

СТАТИ ПРИЗЕРКОЮ –  РЕАЛЬНО

На етапі Кубка світу ІААФ у Таленсі, як уже відомо, суперницями Ганни будуть 6 багатоборок, які цього сезону мають кращі результати у порівнянні з нею: Наталія Добринська (Україна) – 6778 очок, Тетяна Чернова (Росія) – 6572, Єлішка Ключинова (Чехія) – 6268, Людмила Йосипенко (Україна) – 6260, Кароліна Тимінська (Польща) – 6230, Марина Гончарова (Росія) – 6186, а також 7 спортсменок, які поки що мали у цьому сезоні менші рейтингові показники у порівнянні з Ганною Мельниченко: Сара Аертс (Бельгія), Катаріна Чахова (Чехія), Меріс де Анісето (Франція), Джессіка Самуельссон (Швеція), Бетті Уейд (США), Габріелла Кюссі (Франція) і Джессіка Зєлінка (Канада).

І якщо Ганні Мельниченко цього року вже просто нереально стати призеркою загального заліку Кубка світу ІААФ з легкоатлетичних багатоборств, то стати призеркою етапу \”Зіркової десятки\” у Франції їй цілком можливо. Для цього кременчужанці навіть не треба встановлювати свій особистий рекорд у жіночому семиборстві, а треба набрати принаймні понад 6300 очок – що цілком реально. Для цього їй необхідно виступити на своєму звичному рівні в кожному із 7 видів жіночого семиборства: бігу на 100 метрів з бар\’єрами, стрибках у довжину, метанні списа, бігу на 200 метрів, штовханні ядра, стрибках у висоту та бігу на 800 метрів.

Погода