Матчі - 29-11-2013, 08:11 - sasa 205

Металург розгромив Ворсклу у Донецьку

Металург розгромив Ворсклу у Донецьку

В останньому матчі 2013 року підопічні Василя Сачка забивши першими, поступилися у підсумку донецькому Металургу з розгромним рахунком 1:4

 

Металург Донецьк – Ворскла – 4:1

Протокол

 

Починали суперники обережно, придивляючись один до одного. Підопічні Сергія Ташуєва досить швидко позначили територіальну перевагу, тоді як ворскляни вирішили зробити ставку на швидкі контратаки. Більш продуктивною виявилася тактика господарів. Основна загроза воротам Непогодова, який в недалекому минулому захищав ворота якраз Металурга, йшла з лівого флангу, де традиційно активно діяли молоді Болбат і Зотов.

Цікавіше виглядав Металург, а забила Ворскла. Фатальною для господарів виявилася обрізка в центрі поля. Перехопивши м\’яч, Ребенок класною передачею вивів Громова на оперативний простір. Артем легко втік від Чечера, вийшов сам на сам із Бандурою і спокійно відправив м\’яч у дальній кут повз кіпера – 0:1. Пропущений гол змусив господарів активізуватися, і вже через кілька миттєвостей Нельсон мав відновлювати статус-кво, але із забійної позиції послав м\’яч над поперечиною.

Підопічні Ташуєва йшли вперед великими силами, залишаючи супернику масу простору для контратак. Металург ризикував і ледь не поплатився за це ще до перерви. Випади гостей були надзвичайно гострими – Бандура працював у поті чола, виручаючи команду після ударів Яховіча і Громова. А Чеснаков відверто пробачив донеччан, з вигідної позиції відправивши м\’яч над дальньою дев\’яткою. Загалом, оборона Металурга більше нагадувала прохідний двір, і часом здавалося, що ось-ось гості збільшать перевагу в рахунку. Але не шукайте логіки в футболі.

До перерви залишалося трохи більше п\’яти хвилин, і цього часу Металургу вистачило, щоб перевернути хід матчу з ніг на голову. Не обійшлося, звичайно, без грубої помилки оборони гостей і прихильності арбітра. Болбат, відчувши легкий дотик рук Сапая, каменем звалився на газон. Формальний привід призначити пенальті Даньковський мав, і він це зробив. Мораеш холоднокровно привів вирок у виконання. Поки підопічні Сачка приходили в себе, господарі швидко зметикували друге взяття воріт. Мораеш під час розіграшу кутового чомусь залишився без опіки у центрі штрафного майданчика і ідеальним за точністю ударом головою відправив м\’яч точно в дальній кут – 2:1.

Гол у роздягальню змусив Василя Сачка йти на кадрові перестановки: у спробі пожвавити гру в атаці замість інертного Яховіча наставник випустив на поле Міщенка, а з метою зміцнення оборони замість Курилова в бій був кинутий Ткачук. Ось тільки ці заміни банально не встигли спрацювати. Питання про переможця було знято вже на 51 -й хвилині. Після розіграшу стандарту м\’яч заметушився по штрафному Ворскли, чим скористався Лазіч. На цьому зловили кураж господарі не зупинилися. Буквально в наступній небезпечної атаці Мораеш вдалося оформити хет-трик. Жуніор прийняв м\’яч від Болбата і за меж штрафного несильним ударом відправив його точнісінько в дальній кут – 4:1.

Оформивши перевагу в рахунку, Металург відійшов до власних воріт, віддавши територію супернику. Здавалося б, ідеальний план. Але донеччани не врахували одну маленьку деталь, а саме той факт, що в обороні вони грали не краще Ворскли. Тому спроба зіграти на утримання ледь не обернулася для команди Ташуєва катастрофою. Почалося веселощі біля воріт Бандури на кінець години ігрового часу. Даніло навіщось зіграв у волейбол у власному штрафному, що не залишилося без уваги асистента арбітр (вони все-таки можуть приносити користь !). Громов своїм шансом не скористався, пославши м\’яч у поперечину. А всього через хвилину на виручку господарям прийшов Бандура. Одним пенальті Даніло не обмежився і незабаром намагався вразити власні ворота, зрізавши м\’яч під поперечину – кіпер порадував публіку барвистим сейвом.

Ворскла атакувала до останнього, створювала небезпечні моменти (чого тільки вартий удар Міщенка зі штрафного у поперечину), але пробити Бандуру вдруге і відродити інтригу біло-зеленим не вдалося. 4:1 – весела перемога Металурга, яка дозволяє команді Ташуєва зрівнятися з Ворсклою за набраними очками.

Погода