Новини - 12-11-2015, 12:11 - sasa 177

Михайло Буланий: \”бронза\” чоловічого чемпіонату світу і чотири рекорди світу серед ветеранів з пауерліфтингу

Михайло Буланий: \”бронза\” чоловічого чемпіонату світу і чотири рекорди світу серед ветеранів з пауерліфтингу

У місті Хамм – передмісті Люксембургу – триває чемпіонат світу з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, на якому у складі збірної України продовжують успішно виступати полтавці.


11 листопада полтавець Михайло Буланий у першості серед чоловіків у ваговій категорії до 93 кг завоював бронзову медаль у сумі триборства із загальним результатом – 972,5 кг.

Михайло Буланий – 4-разовий чемпіон світу у цій вазі, а минулого року він був срібним призером. Тепер уже 40-річний Михайло Буланий став бронзовим призером у першості серед чоловіків, встановивши у Люксембургу одночасно 4 світові рекорди серед ветеранів групи 1 (за 40 років). У категорії до 93 кг була гостра конкуренція – після кожної вправи, в якій були свої лідери, становище атлетів у тимчасовому протоколі різко змінювалося. Михайло Буланий був третім, потім – четвертим, потім – остаточно третім.

У першій вправі – присіданні зі штангою наш земляк зміг результативно використати лише одну спробу – першу, в якій він підкорив 370,0 кг. Це принесло Буланому \”малу\” бронзову медаль у цій вправі і перший в його спортивній біографії світовий рекорд серед ветеранів групи 1.

У другій вправі – жимі лежачи – полтавець у другій спробі вижав 260,0 кг. Це був лише 8-й результат серед його суперників.

А ось у становій тязі Михайло Буланий зміг результативно виконати всі три підходи: у першому – 310,0 кг, у другому – 325,0 кг (після чого його сума у триборстві стала світовим рекордом серед ветеранів – 955,0 кг). Не пройшло й 20 хвилин, як у третьому підході наш земляк встановив одразу ще два ветеранські світові рекорди – як у становій тязі (342,5 кг), так і знову ж – у сумі триборства – 972,5 кг.

У Люксембурзі Михайла Буланого змогли випередити лише двоє атлетів, які у сумі триборства фінішували із суперрезультатами – понад тонну: чемпіон світу українець Сергій Білий встановив новий світовий рекорд серед чоловіків – 1022,5 кг, а Дмитро Інжаркін (Росія) завоював \”срібло\” із загальним результатом – 1017,5 кг.

Дмитро НЕЧЕСА

Погода