Стрічка новин - 30-12-2012, 01:12 - sasa 170

Михайло Фоменко: \”Я знаю, що ви хочете почути від мене\”

Михайло Фоменко: \”Я знаю, що ви хочете почути від мене\”

Головний тренер національної збірної України з футболу Михайло Фоменко дав своє перше інтерв’ю на новій посаді.

– Михайло Івановичу, до матчу з Норвегією гравці збірної будуть на зборах в розташуванні своїх клубів. Скажіть, коли плануєте зустрітися з футболістами?
– Гра з Норвегією відбудеться 6 лютого. Відповідно до регламенту ФІФА, команда повинна зібратися за два дні до гри. До цього я планую самостійно відвідати навчально-тренувальні збори клубів,в яких я бачу кандидатів у національну збірну країни. Доведеться багато поїздити.

– Чи з’являться нові обличчя у збірній?
– Зараз я аналізую і збираю інформацію відносно кандидатів. Як я вже казав, планую відвідати збори клубів. Поспілкуватися з тренерами, президентами, оцінити готовність гравців і тільки після цього зробити необхідні висновки. Але я не сумніваюсь, що новачки у збірній обов’язково будуть. Хочу, щоб ми разом створили у збірній відповідальну атмосферу і зарядженість колективу на перемогу в кожному матчі.

– Як би Ви оцінили психологічний і фізичний стан команди?
– По іграм, які провела національна команда, мені здалося, що не найкращий. Причини цього мені поки що невідомі. Треба розібратися, поспілкувавшись з футболістами.

– Ви вже визначилися з помічниками?
– З деякими вже визначився, а з деякими ще не до кінця. Зараз я думаю над цим питанням.

– Капітана команди будете назначати Ви, чи буде відкрите голосування?
– Я повторюю, щоб детально розібратися у ситуації в збірній, мені необхідно зустрітися та поспілкуватися з кожним з футболістів. Після того, як я перегляну, як вони поводяться на полі та за його межами, зроблю необхідні висновки. Але я обов’язково врахую думку колективу.

– Перед Вами поставлено завдання вийти у фінальну частину чемпіонату світу 2014…
– Я знаю, що ви хочете почути від мене… Скажу так, ситуація дуже складна і я розумію, яка на мені лежить відповідальність. Водночас наше турнірне положення не безнадійне. В жодному разі я не відмовляюся від виконання поставленої мети. Я докладу максимальних зусиль для того, щоб національна збірна гідно пройшла відбірний етап і потрапила до фінальної частини чемпіонату світу 2014 року. У всякому разі, ми будемо грати в агресивний, атакувальний, спрямований виключно на перемогу футбол.

 

ffu.org.ua

Погода