- 02-08-2009, 01:08 - Націоналіст 242

Микола Павлов: \”За два місяці після кубка обіграти \”Шахтар\” практично неможливо\”

Микола Павлов: \”За два місяці після кубка обіграти \”Шахтар\” практично неможливо\”

Олександр Спірідон, тренер «Шахтаря»:

– Можна сказати, що гарна гра вийшла. І знову повторюється все те, що було до цього. Ми не використовуємо моменти і суперник нас за це карає. Чотири виходи один на один було. Я розумію, що дуже добре зіграв Долганський у всіх цих моментах, але нападаючі рівня «Шахтаря» такі моменти повинні реалізовувати. Забий ми один гол, а ще краще два – гра була б зроблена. А так знову повторюється: «Не забиваєш – забивають тобі». Полтава – дуже гарна, організована команда, що стала грати зовсім в інший футбол при Павлові. Вони багато пресингують по всьому полю, грають дуже агресивно і можу відзначити, що по грі вони заслужили цю нічию. А наша біда в тім, що ми не реалізували свої моменти.

– Вихід Кравченко був пов’язаний тільки з лімітом на легіонерів?

– Ні, він повинний був оживити гру, внести якусь активність, частіше зустрічатися з м\’ячем у завершальній фазі атаки. Але, на жаль, крім ударів з непідготовлених ситуацій він нічим не відзначився.

– Чому не було Гая в заявці?

– Таке було рішення тренерського штабу. Він здоровий, просто не потрапили Вілліан і Гай у заявку на сьогоднішню гру. Вони були тут, але не потрапили в заявочний список.

– Вам не здається, що футболісти «Шахтаря» сьогодні програвали у швидкості: логіка мислення, гра в пас? «Ворскла» вас перегравала.

– Я не знаю чи «Ворскла» перегравала, чи ні. Але якщо судити по небезпечних моментах, то не думаю, що «Ворскла» крім паса Кулакова і коли Єсін випередив, показала багато в штрафному майданчику. Якби вони нас постійно випереджали, то створювали б гольові моменти. У нас було чотири чисті виходи один на один. Якби забили Гладкий і Адріано, я думаю ми б зараз обговорювали зовсім інші питання.

– Скажіть, «Шахтар» сьогодні діяв на максимумі своїх можливостей чи тримав в голові майбутній матч із «Тімішоарою»?

– Ні, ніхто нічого не тримав. Ми готувалися спочатку до наступної гри – з «Ворсклою», а тільки потім будемо відновлюватися і готуватися до гри з «Тімішоарою» у Лізі чемпіонів.

Микола Павлов, головний тренер «Ворскли»:

-Я, коли побачив Луческу на полі сьогодні, то подумав, що нам буде дуже важко. І я не помилився в цьому. «Шахтар» можна обіграти раз у двадцять років, що в нас уже вийшло. Нам поталанило, що протягом півріччя ми обіграли їх і другий раз. За два місяці після Кубка обіграти «Шахтар» практично неможливо. І сьогодні ми це всі побачили. Читайте між рядків.

Якщо хочете запитати, що я там говорив – я нічого не говорив! Коли футболіста після травми суддя просить залишити поле і ввійти у гру по його сигналу, то ця команда повинна надходити після першого торкання м\’яча! Другий момент, третій момент – а він не звертає уваги! Тому я хотів привернути увагу для того, щоб Даллку міг вийти на поле. Але вони, я так розумію, знайшли в моїй особі «солодку булочку»: як тільки бачать мене на бровці, відразу біжать до мене. За що? Ну за що? За це хіба можна видаляти? Я не лаявся, не матюкався… І не обговорюю зараз дії судді.

– На мій погляд, сьогодні «Ворскла» видала свій кращий матч по якості гри за останні кілька років. Навіть кращий, ніж у фіналі Кубка. Що заважає команді грати так завжди?

– Отут відповідь одна: заважає суперник. Вони три дні назад грали, тримаючи в підсвідомості наступну гру. Яка гра важливіше – сьогодні або та, що буде через три дні?

– Спірідон сказав, що всі ігри важливі.

– Говорити – не значить робити. Я теж можу говорити усе, що завгодно. Але ми, професіонали, розуміємо: вихід у Лігу Чемпіонів і перемога над «Ворсклою»… Тут, крім іміджу, нічого, а там – ще є і бізнеси-інтереси, що теж дуже важливо у футболі.

– Ваша оцінка гри Єсіна.

– Ми тільки лаємо, але не хвалимо. Перемогли – значить перемогла вся команда, якщо програли – винний тренер. Сьогодні всі добре грали. А те, що Дмитро забив – так він і повинен забивати. Він і київському «Динамо» забивав.

– Усе-таки більше цікавить його гра проти Срни. Єсін в останні хвилини 4-5-ть фолів на ньому заробив…

–Я Срну побачив на екрані, коли мене вигнали з поля, тільки в останні 8 хвилин, він тоді був активний. А до цього Дмитро справлявся з ним, у «Шахтаря» пішло загальне нагнітання, вони хотіли виграти.

– Чотири стовідсоткових моменти в нас було…

–Будемо працювати над реалізацією на тренуваннях.

Погода