Останні новини - 23-04-2013, 10:04 - sasa 269

Мирослав Ступар: У суддівстві Скрипака недоліків вистачало

Мирослав Ступар: У суддівстві Скрипака недоліків вистачало

Колишні арбітри Мирослав Ступар і Сергій Шебек про суддівську роботу Сергія Скрипака в матчі Іллічівець – Ворскла

 

12-та хвилина. Футболіст «Ворскли» Валерій Куценко, отримавши м’яч на підступах до штрафного майданчика «Іллічівця», прокинув м’яч собі на хід, а в карній зоні, намагаючись пройти Сергія Шевчука, впав. Рефері пенальті не призначив, натомість покарав гравця гостей попередженням.

Мирослав Ступар: У цілому Скрипак, для якого то був другий матч в статусі арбітра Прем’єр-ліги, з роботою впорався. Резонансних помилок він не допустив. Проте стосовно дисциплінарних санкцій недоліків вистачало. В цьому епізоді Куценко отримав справедливе попередження, але надалі рефері послідовним в схожих ситуаціях не буде.

Сергій Шебек: Гра для суддівства була неважкою, тому не дивно, що до Скрипака великих претензій нема. В цьому епізоді арбітр прекрасно розібрався з ситуацією, коли Куценко імітував на собі порушення. Гравець «Ворскли» отримав справедливу картку.

19-та хвилина. Хавбек «Іллічівця» Віталій Федотов, отримавши довгу передачу на хід, в межах штрафного майданчика надто сильно прокинув м’яч повз Сергія Долганського, але проскакуючи воротаря, впав, вимагаючи від арбітра призначення одинадцятиметрового. Скрипак на позначку не вказав, але й за симуляцію маріупольця не покарав.

Мирослав Ступар: Федотов проткнув м’яч уперед, а Долганський, і це добре видно з повтору, прибирав руки. Маріуполець впав з власної волі й арбітр, не давши свистка, це визнав. Проте стабільного рівня, продемонстрованого на 12-й хвилині, Скрипак не продемонстрував. Федотов теж, як і Куценко, мав отримати картку за симуляцію.

Сергій Шебек: Арбітр був зобов’язаний попереджувати Федотова. Віталій, прокинувши м’яч повз Долганського, зрозумів, що по воротах вдарити вже не зможе, просто впав. Відверта симуляція, яку не можна залишати без уваги. Скрипак продемонстрував непослідовність у діях.

29-та хвилина. Півоборонець полтавців Йован Маркоскі перед самою лінією штрафного майданчика суперників після підкату від оборонця суперників Миколи Іщенка впав. Арбітр не призначив штрафного удару, але й картки ворсклянину за симуляцію не дав.

Мирослав Ступар: Маркоскі – футболіст технічний і часто оборонцям зупинити його в рамках правил складно. Але на цей раз Йован, на мою думку, провокував арбітра. Та зі сторони Іщенка була суто ігрова боротьба. Маркоскі мав отримати попередження за симуляцію. Це було добре видно. Судді таких моментів без уваги залишати не можуть.

Сергій Шебек: Знову ж – Маркоскі явно симулював. Йован бачив, що Іщенко встигає зіграти в підкаті і не знайшов нічго кращого, як піджати ноги, впасти й випрошувати призначення небезпечного штрафного удару. І знову Скрипак мусів давати картку. Тим паче, що арбітр усе бачив, але вирішив обмежитися усним зауваженням.

55-та хвилина. Оборонець «Ворскли» Панайотіс Лаґос, намагаючись в межах власного карного майданчика перервати передачу справа, дотягся до м’яча ногою, від якої «куля» влучила грекові в руку. Рефері пенальті не призначив.

Мирослав Ступар: Це – неочікуваний м’яч, коли футболіст не грає рукою, а м’яч потрапляє йому в руку сам. Скрипак розібрався в ситуації чітко.

Сергій Шебек: М’яч влучив у руку випадково. Не призначивши пенальті, арбітр вчинив вірно. Схожий епізод ми розглядали в матчі минулого туру між «Арсеналом» і донецьким «Металургом», тільки там киянин Мілан Обрадовіч вистрибував і рука його була виставлена вгору.

 

UA-football

Погода