- 26-09-2010, 10:09 - sasa 172

Молодь \”Ворскли\” декласувала запорізький \”Металург\”

Молодь \”Ворскли\” декласувала запорізький \”Металург\”

«Ворскла» – «Металург» (Запоріжжя) – 5:0
Баранник (15, 21), Момот (пен.) 35, Кравченко 76, 86.
«Ворскла»: Казаков (Бурдейний, 87), Кунєв, Пєсков, Ткачук, Ільчиш (Тарганчук, 82), Оніка (Курелех, 86), Момот, Пердута (Бацула, 65), Чичиков (Кравченко 71), Баранник (Дулуб, 65), Тимченко (Василенко, 77).
Старший тренер: Сергий Свистун.
«Металург»: Попович, Лобанов, Данюк (Дяченко 25), Карауш, Пісоцький (Савеленко, 85), Задоя, Сидорчук (Домгаузер, 46), Цуріков (Зозуля, 46), Цигирлаш, Мойсеєнко (Ковалевский, 85), Каськов
(Ягмурян, 46).
Запасний: Апалько.
Старший тренер: Володимир Хохлов.

Зі стартових хвилин ворскляни продемонстрували хто на полі господар як в прямому, так і в переносному значенні. Вже перша атака правим флангом закінчилася несильним ударом Пердути у руки голкіперу. Гості з відповіддю не забарилися. Задоя наважився на удар з далекої відстані і Казаков не без проблем перевів мяч у поперечину. Це був єдиний небезпечний момент у виконанні “Металурга” у першому таймі. А от полтавці весь тайм просиділи на воротах Поповича і тричі до перерви змусили його виймати м’яч із сітки власних воріт. Вперше це сталося на 15-й хвилині, коли подачу Оніки з лівого флангу на гол “перетворив” Бараннік. Майже одразу ворскляни могли подвоїти рахунок. Пердута у штрафному майданчику фінтом поклав захисника і з вигідної позиції пробив прямо в голкіпера. За п’ять хвилин рахунок все ж став 2:0. Бараннік отримав м\’яч на лінії карного майданчика і влучно пробив повз Поповича. “Ворскла” повністю перегравала суперника, особливо виділявся правий фланг, на якому раз по раз перегравали своїх опонентів Кунєв та Пердута. Саме їх пресинг змусив спочатку помилитися Карауша, а потім зіграти у власній штрафній рукою. Пенальті чітко виконав Момот, який розвів воротаря та м’яч по різних кутах. За пару хвилин забив Тимченко, однак його гол не зарахували через офсайд.
 
Друга половина розпочалася з атак гостей. “Металург” захопив ініціативу проте втілити її у небезпечні моменти не вдалося. Можна згадати лише удар зі штрафного все того ж Карауша у поперечину, а так атака запорожців мовчала. Так тривало до середини тайму поки тренери господарів не вирішили підсилити гру. Саме заміни внесли гостроту у дії ворсклян. Знову з’явилася швидкість і стрімкі атаки. На 73-й хвилині після подачі Кунева точності не вистачило Бацулі. Згодом Оніка вивів на побачення з Поповичем Тимченка, але Ігорю переграти голкіпера не вдалося. М’яч вийшов на кутовий. Після розіграшу якого Песков відпасував на Кравченка і той забив четвертий гол. За декілька хвилин Сергій оформив дубль. Він підхопив м’яч біля центральної лінії і, протягнувши його півполя, увійшов у штрафну і поцілив у дальній кут. У компенсований час Момот зі штрафного міг поставити жирну крапку, але голкіпер зіграв надійно. Впевнена перемога ворсклян над одним із лідерів першості.

Погода