Матчі - 13-05-2011, 10:05 - sasa 214

Молодіжка \”Ворскли\” програла \”Шахтарю\”

Молодіжка \”Ворскли\” програла \”Шахтарю\”

«Ворскла» – «Шахтар» – 1:2 (0:0) 
0:1 Караваєв (79), 0:2 Ілюк (85), 1:2 Рябушко (90 +4) 

«Ворскла»Казаков, Матвєєв, Ткачук, Лешко, Вовкодав, Пердута, Карпович (Потапенко, 82), Курелех (Філь, 46) Бацула, Громов (Рябушко, 46) Баранник (Василенко, 67).

«Шахтар»: Тетенко, Олійник, Гаращенков, Імереков, Жичиков, Череда (Заїка, 90 +4), Караваєв (Кисіль, 87), Нехтій, Акулінін (Кулач, 72), Батищев (Ілюк, 35 Овчинников (90 +2 ), Чурко (Луканюк, 88) 

 

Із перших хвилин господарі заволоділи ігровою перевагою. Як завжди у команді Сергія Свистуна виділялися фланги. Однак перші хвилин двадцять окрім переваги у володінні м’ячем ворсклянам нічого не принесли. А от гості могли відкрити рахунок вже на дев’ятій хвилині. М’яч після удару Чурка зі штрафного пройшов в лічених сантиметрах від лівої верхньої дев’ятки воріт Казакова. Перший небезпечний момент “Ворскла” створила лише у середині тайму. Бацула змусив помилитися захисника і віддав передачу в штрафну на Громова. Артем на своєму шляху прибрав захисника та сильно пробив по центру воріт. Лише реакція Тетенка залишила ворота чемпіона недоторканими. Наступні двадцять хвилин пройшли у рівній боротьбі з великою кількістю зіткнень. Неодноразово лікарям обох команд доводилося вибігати на поле та надавати допомогу футболістам. Вже у компенсований арбітром час “Ворскла” мала дві непогані нагоди відкрити рахунок. Спочатку Бацула намагався закинути м’яч за комірець кіперу гостей, але не влучив у ворота. А за декілька секунд до свистка на перерву Громову не вистачило півметра, щоб замкнути простріл з правого флангу Пердути. 

 

Другий тайм пройшов набагато цікавіше за першу половину. На 53-й хвилині Гаращенков виконав діагональ метрів на тридцять п’ять. Казаков помилився на лінії власної штрафної, намагаючись вибити м’яч головою. Його помилкою скористався Чурко, який підхопив шкіряного. На його шляху одразу виріс захисник, якого Вячеслав намагався обіграти, але натомість впав. Свисток арбітра промовчав, чим дозволив командам продовжити гру. Ворскляни в свою чергу відповіли активною п’ятихвилинкою, впродовж якої тричі гравці групи атаки полтавчан мали нагоди відзначитися. На 54-й хвилині Карпович після скидки Бацули не зміг як слід спіймати м’яч на лінії штрафної суперника. За хвилину на ударну позицію партнери вивели Баранніка. Але Олег, знаходячись сам перед воротами метрах у восьми, довго роздумував у який кут бити, чим скористався захисник гірників. Ще за декілька хвилин Рябушко завершив сольний прохід ударом повз ворота. Захопившись атакувальними діями, гравці у зеленій формі почали допускати помилки у захисті. Першим тривожним дзвіночком стала атака помаранчево-чорних на 67-й хвилині. Караваєв на лівому фланзі розхитав опонента і пробив у дальній кут. Казакову довелося демонструвати своє вміння витягувати складні м’ячі. Та все ж і він був безсилий на 79-й хвилині. Все той же Караваєв виграв силову боротьбу у штрафному майданчику у Вовкодава і перекинув м’яч через голкіпера – 0:1. Другого м’яча довелося чекати всього п’ять хвилин. “Шахтар” провів швидку атаку лівим флангом, яка завершилася подачею в штрафний майданчик, де залишився ніким не прикритий Ілюк. М’яч після удару нападника рикошетом від газону потрапив у поперечину. Проте вже за півхвилини Максим досяг своєї мети, заставивши вдруге у матчі капітулювати Казакова. Вже у компенсований час Рябушко точним ударом після скидки головою Лешка скоротив рахунок. Та часу на те, щоб врятувати матч вже не було. Молодіжний склад ворсклян на мінорній ноті попрощався зі своїми вболівальниками до наступного сезону. 

 

Володимир ХОМІЧ

Погода