- 14-10-2010, 10:10 - olegda 316

На Барселону!

На Барселону!

alt13 жовтня. Полтава. Київський вокзал. 

На основному залізничному вокзалі Полтавщини як завжди досить людно. 
Біля кас звичні довгі черги за квитками , а поряд на сидіннях люди знову і знову вдивлялися в новині екрани вокзалу, які сповіщають про прибуття нових потягів. Все як завжди. Проте серед цієї юрби люду виділялася група юних спортсменів, одягнених у кольори національної збірної України…

У підопічних Віктора Білорибця настрій був по справжньому бойовим. Попереду незабутні футбольні дуелі з футбольними командами Європи. 
Не кожному випадає шанс зіграти на такому рівні. І хлопці це добре розуміли.
 
До Іспанії «Лідер» їде експериментальним складом. Поїздка в Каталонію не із дешевих, тому не всі мали змогу поїхати (футболісти їхали за власні кошти). 
До «синьо-жовтої» делегації ввійшли 25 чоловік. Крім гравців, тренерів та декого з батьків в Іспанію поїхали колишній голова Кобеляцької РДА Олег Решетило та голова федерації футболу Кобеляцького району, арбітр Вищої категорії України Олег Дробітько. 

Шлях до Іспанії для кобеляцької команди буде довгим та цікавим. Спочатку виїзд (сьогодні о 18:40) потягом «Харків – Київ» до столиці України, потім пересадка та дорога залізничними шляхом до Львова. 
Зі столиці Галичини комфортабельним автобусом футболісти проїдуть без малого пів-Європи (слід зазначити, що з кобеляцькою командою також їдуть юнаки 2000 р.н. з міста Хмельницький). 
Будапешт, Любляни, Верона, Мілан (9 годин зупинки та екскурсія + запланована футбольна зустріч з місцевими юнаками). Далі французькі Ніцца, Кан, Гулон, Марсель. 16 жовтня вранці делегація буде вже на місці. 

Згадати про подорож, але не згадати про сам турнір було б неправильно. Тому настав час розповісти про самі змагання. 

altCopa Sant Vincenç (Кубок Сан Вінценц) – щорічний юніорський футбольний турнір, який цього року пройде з 17 по 20 жовтня 2010 року в Іспанії. В ньому приймуть участь 54 команди з 10 країн (Болгарія, Данія, Німеччина, Італія, Австрія, Румунія, Росія, Іспанія, Угорщина та Україна). Колективи розподілять по віковим групам SUB11, SUB13, SUB15, SUB17, SUB19 (хлопці) та SUB15, SUB17 (дівчата). 

Організаторами цього футбольного дійства виступають ФК Пінеда, ФК Санта Сусанна, АТ Сан Пол, ФК Сан Вісенч (члени Футбольної Федерації Каталонії) та суспільно-корисна організація Комм МІТ (підпорядковується Федерації футболу Німеччини) за підтримки місцевої адміністрації та суддівської колегії де Матаро. 
Матчі відбудуться на полях з штучним трав\’яним покриттям в Пінеда де Мар, Ареніс де Мунте, Сан Вісенч де Монтальто, Сан Пол, Санта Сусанна, Матаро і Ллорет де Мар. 
Розміщення відбувається в готелях і частково в пансіонатах (типові для країни) на узбережжі Коста де Барселона-Маресме, в Калелла, Пінеда, С. Сусанна, Мальграт, Бланес і Ллорет де Мар, в кімнатах на три-чотири людини, з душем / туалетом. 

Коста де Барселона-Маресме – це узбережжя довжиною 50 км, простирається від Тордери на півночі до Барселони на півдні. Мальграт де Мар, Санта Сусанна, Пінеда де Мар і Калелла – це галасливі туристичні міста, які пропонують поряд з довгими прогулянками по пляжу, численними вуличними кафе, ресторанами, дискотеками багатосторонні можливості дозвілля. І звичайно ж в кожному містечку на цьому узбережжі можна знайти принаймні один футбольний стадіон 🙂 
Поряд з футболом організатори пропонують насичену екскурсійну програму. Найбільшою популярністю у відвідувачів користується екскурсія до столиці Каталонії – Барселони з відвідуванням легендарного стадіону «синьо – гранатових» Камп Ноу. 

altКамп Ноу (в каталанською мовою означає «Нове поле») – стадіон футбольного клубу Барселона. 

З моменту свого відкриття в 1957 році стадіон належав каталонському футбольному клубу і спочатку був названий Estadi del FC Barcelona (Стадіон ФК Барселона), хоча вже тоді в народі його знали як Камп Ноу. Офіційно свою нинішню назву він отримав у 2000 році. 
Камп Ноу – найбільший по місткості стадіон не тільки в Іспанії, але й у всій Європі: він вміщує приблизно 98 800 глядачів. 

Як вдалося дізнатися, кобеляцька команда з усіх представлених організаторами екскурсій (крім стадіону були запропоновані боулінг – вечір, розважальний парк PortAventura, відвідування картодрому, лицарська ніч для дітей та дорослих, концерт Фламенко та аквапарк з шоу дельфінів) вибрала саме «логово синього-гранатових». Чесно кажучи таке рішення виявилося досить прогнозованим:) 
До речі екскурсія на «нове поле» (саме так перекладається назва стадіону з каталонської) + відвідування музею «Барси» коштує 17 євро. 
На останок хочеться побажати «Лідеру» побільше перемог на каталонській землі. Нехай пані Фортуна завжди буде з Вами! 

P.S. Це вже друга міжнародна подорож кобеляцької команди. Влітку 2007 році «Лідер» брав участь у FRAGARIA CUP 2007 (Прешов, Словаччина). 

Заявка футбольної команди «Лідер» (Кобеляки) на футбольний турнір «Copa Sant Vincenç» (Іспанія)

 


П І

Школа

1

Радченко Руслан

Білицька №1

2

Іщенко Едуард

НВК№1

3

Підгорний Сергій

Бродщинська

4

Таранушич Ігор

Красна

5

Поцелуйко Андрій

Кіровська

6

Лашко Сергій

Комендантівська

7

Циганко Віталій

Озерська

8

Касімов Руслан

Озерська

9

Сінєльніков Владислав

Комендантівська

10

Дейнека Владислав

ЗОШ№2

11

Фещенко Олександр

Кіровська

12

Близнюк Ігор

Суха Маячка

13

Омельченко Владислав

ЗОШ№2

14

Кобель Владислав

ЗОШ№2

15

Сабіров Олег

НВК №1

Головний тренер – Віктор Білорибець

Фото ви можете переглянути тут 

Погода