- 25-09-2011, 05:09 - sasa 296

На кону і очки, і престиж

На кону і очки, і престиж

Ясна річ, із п’яти поєдинків 20-го туру першості Миргородського району з футболу найбільш інтригуючим і знаковим був у Савинцях між тамтешньою «Олімпією» і «Колосом» із сусідніх Великих Сорочинців.

 

Утім, це дербі багато що, коли не все, з’ясовувало взагалі  у турнірі. Гості на випадок позитивного результату найвірогідніше виграють чемпіонське звання цьогоріч. Поступляться – то тій же «Олімпії», зважаючи на її потужну ходу в другому колі, рукою подати до горішнього місця, не кажучи вже про СК «Петрівці», «Хлібороб-Ліс»(Шахворостівку) й попівську «Ниву», котрі за втраченими очками знаходилися ще в ліпшому за савинцівську команду становищі. Та хіба справа тільки в очках, коли стинаються ближні? А престиж, авторитет, імідж, надто ж  гордощі, що саме сусідів обставили? Для «Олімпії» присадити лідера – уже велика честь. А для «Колоса» надзавдання – поставити на місце дерзкого дебютанта і небезпечного конкурента.

Турнірна диспозиція диспозицією, а гра – грою. Відзначалася вона непоступливістю в кожному двобоєві по всьому полю. Традиційно господарі більше наступали, змушуючи гостей в основному перейматися безпекою власних воріт. У «Олімпії» виділялися розважливими діями досвідчені Юрій Баштовий, Олександр Безуглий і Дмитро Дубницький, який оговтався після травми, забезпечуючи тривалий контроль над м’ячем команді. Гольові моменти біля обох воріт у першому таймі виникали не часто і то після обрізок півзахисту чи оборони.      

  
По перерві явно наддали «олімпійці», від чого їхні суперники ще більше притислись до власних воріт із ознаками неминучої екзальтації. В одному з епізодів перестарався кіпер великосорочинської дружини Євген Макаренко, він же капітан команди, з’ясовуючи стосунки з арбітром Володимиром Олексенком. На думку останнього, гравець брутально порушив етикет, за що й був вилучений з поля суддею. Цим самим Євген полегшив завдання савинцівській команді таки вразити ворота суперників, що вони тут же й зробили. Але помічник арбітра Петро Стукало просигналізував, що з порушенням правил, відтак скасувавши гол. Та взяття воріт усе-таки відбулося у виконанні вже згаданих «олімпійців», які розіграли комбінацію вишукано і блискавично. Дмитро Дубницький при вході в карний майданчик гостей трохи справа одним дотиком ідеально приборкав м’яча після стінки з партнером, підробивши круглого під удар і відправивши в лівий від себе кут воріт «Колоса». Сплеск конвульсивної активності гостей на останніх хвилинах, коли в атаку ринувся і їхній страж воріт, що замінив вилученого, бажаного результату не приніс. З мінімальним рахунком 1:0 гору взяла «Олімпія». Сама ж гра показала, що суперники на загал достойні один одного, командні дії в них  наразі оптимально збалансовані відповідно до статусу першості і організаційно відпрацьовані. Такі колективи, можливо, вже й переросли рівень районних змагань.

У інших зустрічах туру відчутна перевага одного з учасників дуелей виразилася і в рахунку. ДЮСШ «Колос»-«Агротех-Гарантія»(Комишня) – СК «Петрівці» – 1:7; «Хлібороб-Ліс» – СФГ «Татарчук»(Зубівка) – 3:0; «Промиінь»(Білики)-ФК «Ромодан» – 1:6; «Старт»(Хомутець)-ФК «Зуївці» – -:+. Ще раніше СК «Петрівці» обіграв хомутецький «Старт» – 7:0.

Тепер лідирує СК «Петрівці» з 50-ма очками після 19-ти ігор. «Колос»(45 очок) 17 ігор другий. «Хлібороб-Ліс» теж набрав 45 очок, але після 20 ігор, посідаючи третю позицію через гіршу різницю забитих і пропущених голів. «Олімпія» (4-те місце), провівши 19 ігор, набрала 41 очко, а «Нива» (5-та позиція) після 18-ти – 40.

 
Олексій ПОЛИВ’ЯНИЙ          

Погода