Новини - 21-01-2010, 07:01 - sasa 198

На Олімпіаду без представників Полтавщини

На Олімпіаду без представників Полтавщини

21 січня став відомий повний кількісний склад української делегації на Олімпіаду-2010 у Ванкувері. На головні змагання планети поїде 41 спортсмен.


Відповідно до прийнятого під час Виконкому рішення, в Олімпійських іграх у Ванкувері візьмуть участь 41 спортсмен (всі, хто виконав ліцензійні умови відбору), які змагатимуться у 8 з 15 видів спорту. 


«Днями цей список може доповнитись, – зазначив під час прес-конференції президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка. – 25 січня ми очікуємо інформацію від Міжнародної федерації лижного спорту та Міжнародної ковзанярської спілки. На так званому «листі очікування» знаходяться 3 спортсмени у лижних гонках та по одному у сноуборді та шорт-треку. А вже за тиждень у Ванкувері відбудеться остаточна реєстрація Олімпійської делегації України».

По видах спорту це виглядає таким чином:
Біатлон — 11

Лижний спорт — 4

Фрістайл — 6

Фігурне катання — 7

Санний спорт — 6

Стрибки з трампліну — 3

Лижне двоборство — 1

Гірськолижний спорт – 3
Всього – 41 (10 в резерві)
Тренери і техперсонал – 31 (3 резерв)

Лікарі – 8 (1 резерв)

Під час головних стартів чотириріччя працюватимуть три українських штаби – один у Ванкувері, один у Вістлері та ще один – у Києві, до роботи яких залучені найкращі спеціалісти. 
Вже 3 лютого в столичному Українському домі відбудуться урочисті проводи Олімпійської збірної України на Ігри-2010. А 11 лютого у Ванкувері в Олімпійському селищі відбудеться церемонія підняття українського прапору та відкриє свої двері Український олімпійський дім.

На жаль, до числа тих, хто виступить у Ванкувері немає жодного спортсмена нашої області. Єдиний претендент на поїздку на Олімпійські Ігри гірськолижних Ігор Вахненко не потрапив навіть у резерв. Отож, змагання пройдуть без представників Полтавщини.

Нагадаємо, що Олімпійські ігри у Ванкувері відбудуться з 12 по 28 лютого.

За матеріалами НОК України

Погода