Матчі - 26-09-2020, 09:09 - admin 934

На перемогу не награли

"Ворскла" не змогла здобути четверту перемогу поспіль.
На перемогу не награли

“Ворскла” – “Маріуполь” 0:0

Протокол матчу.

Історичного старту не буде. Як мінімум у цьому сезоні. Вперше з 1996-го року полтавська «Ворскла» мала шанс здобути чотири перемоги в перших чотирьох турах, проте обіграти «Маріуполь» не змогла.

Сама гра проти азовців у команди Юрія Максимова, відверто кажучи, не вийшла. Особливо перший тайм. Гості розпочали набагато активніше й у перші 15 хвилин володіли помітною перевагою. «Ворскла» у цей час мала суттєві труднощі з тим, щоб зробити без втрати м’яча хоча б дві-три передачі. Непоганий момент гості мали після подачі кутового Мишньовим. Чоботенко відгукнувся на пас партнера й головою скидав м’яча до воріт. Ніхто з партнерів захисника «Маріуполя» прочитати ситуацію не встиг і Кулач розрядив ситуацію, вибивши м’яча подалі. «Ворскла» відповіла індивідуальним проходом і несильним ударом Кане – Гальчук без проблем впорався.

На 20-й хвилині воротар гостей змушений був виправляти власну  помилку й порушувати правила проти Степанюка за межами штрафного майданчика. Заслужене попередження для Гальчука й перспективний штрафний для «Ворскли». До воріт метрів двадцять п’ять. Олександр Скляр обводить стінку, але удару не вистачає сили й воротар забирає м’яча. Схожий штрафний на 57-й хвилині виконували й маріупольці. Топалов також зміг обвести стінку, а разом з нею і ворота.

Для «Ворскли» ситуація в грі почала змінюватися, починаючи з 66-ї хвилини. Якраз після того, коли подвійну заміну зробив Юрій Максимов. Головний тренер полтавців зняв обох нападників. Поява попереду Васіна була логічною, а ось гра на вістрі атаки Ребенка здивувала. Як показав подальший хід подій, здивувала приємно. Павло робив ривки, як у кращі роки, чіплявся за м’яч попереду, виконував скидки на партнерів. Десь з 70-ї хвилини й до кінця матчу «Ворскла» нарешті перехопила ініціативу.

На 75-й хвилині дуже небезпечно з розвороту пробиває Ігор Пердута – Гальчук у красивому стрибку переводить м’яча на кутовий. Ще одного разу удар Пердути пройшов трохи вище воріт.

Гості повністю не не відійшли назад, залишаючи попереду одного-двох футболістів, які тримали в тонусі Яворського й компанію до фінального свистка. На останній компенсованій хвилині другу жовту картку встиг отримати Петерман. Але кардинально це вилучення ні на що вплинути вже не могло.

0:0 – закономірна нічия. Жодна з команд не награла на перемогу. Матч показав, що «Ворскла» має суттєві труднощі у випадку, коли суперник нівелює традиційні сильні сторони полтавців. Маріупольці не дали розбігтися на лівому фланзі Якубу, блідо виглядав Пуцлін. Нижче власних можливостей зіграли Кулач і Степанюк. Міг принести три очка нестандартний хід тренера з виходом в напад Ребенка, однак не склалося. «Ворскла» лише повторила найкращий старт сезону. Двадцять чотири роки тому команда Віктора Пожечевського у перших чотирьох турах також набрала десять очок.

Олександр Данник    

Погода