Останні новини - 05-07-2013, 12:07 - sasa 158

На стадіоні Ворскла стелять новий газон

На стадіоні Ворскла стелять новий газон

Підходить до завершення чергова реконструкція на стадіоні Ворскла.

У ході робіт було замінено крісла на західній центральній трибуні стадіону, а головне ― замінено дренаж і трав\’яне покриття поля. Про те, що відбувається на стадіоні розповідає агроном клубу Володимир Ловкий:

– Це вже фінальна стадія. Проте ще належить попрацювати. Треба вкрити піском кореневу систему трави. Ми покладемо зверху сантиметр, це близько ста тонн, для того, щоб трав\’яний покрив став зручний для бутс футболістів. Також необхідно внести мінеральні добрива для розвитку і зміцнення.

Зрізка трави в розсаднику починається о шостій вечора, коли вже немає такого яскравого сонця. Після чого трав\’яний покрив подорожує з Київської області до Полтави. А рано вранці газон укладають, знову ж поки немає спекотного сонця. Це робиться для того, щоб зменшити температурні навантаження на траву, яка і так переживає своєрідний «стрес» при перевезенні. Щоб прижитися трав\’яному покриву необхідно близько місяця. Хоча перший кореневої волосок виростає вже після закінчення трьох-чотирьох днів, а 50-відсоткове приживлення займе близько семи. Тобто, до початку нового чемпіонату в Полтаві газон вже приживеться. Повністю ж траву постелять вже завтра, таким чином, всі роботи над укладанням газону повинні зайняти три дні, розповідав Володимир Ловкий прес-службі ворсклян.

Погода