Останні новини - 05-07-2012, 04:07 - sasa 543

На старті друга ліга

На старті друга ліга

Відбулося жеребкування календаря чемпіонату України серед команд другої ліги

 

Цього сезону від Полтавищини виступатиме три команди. Усі вони гратимуть в групі \”Б\”. До \”Кременя\” та \”Гірника-Спорт\” з нового сезону приєднається ще одна команда з нашої області. Професійний статус отримала команда \”Полтава-2-Карлівка\” – основу якої складає ФК \”Карлівка\”, яка віднедавна виступала в першості Полтавщини серед команд Прем\’єр-ліги.

 

Отже, перший матч \”Полтава-2-Карлівка\” проведе вдома, 14 липня. Команда прийматиме \”Макіїввугілля. У свою чергу \”Кремінь цього ж дня прийматиме \”Енергію\” з Нової Каховки, а \”Гірник-Спорт\” зустрінеться на виїзді з \”Севастополем-2\”.

 

2012 року команди зіграють по 24 матчі – відбудуться 26 турів.

 

Повний календар ліги дивіться тут

 

Загалом же структура проведення змагань в другій лізі сезону 2012/2013 така:

 

І етап (осінь): дві групи по 13 команд, змагання проводяться у два кола (26 турів, кожна з команд зіграє по 24 матчі).

ІІ етап (весна): команди, які посіли місця з першого по шосте в кожній з груп, грають між собою, змагання проводяться в два кола (10 турів, кожна з команд зіграє по 10 матчів). У турнірній таблиці враховуються результати всіх матчів, зіграних на І етапі. Команди, що посіли перші місця в групах \”А\” та \”Б\”, переходять до І ліги. Команди, що посіли другі місця у групах \”А\” та \”Б\”, беруть участь у ІІІ етапі (плей-офф).

Команди, які посіли місця з сьомого по тринадцяте в кожній з груп, грають між собою, змагання проводяться у два кола (14 турів, кожна з команд зіграє по 12 матчів). У турнірній таблиці враховуються результати усіх матчів, зіграних на І етапі.

У підсумку кожна з команд ІІ ліги проведе 34–36 матчів за сезон без урахування матчів Кубка України та етапу плей-офф (для порівняння — у І лізі команди проводять 34 матчі за сезон).

ІІІ етап (плей-офф):

У етапі плей-офф беруть участь:

— команди, що посіли другі місця в групах \”А\” та \”Б\” за підсумками ІІ етапу чемпіонату;

— команди, що посіли 15-16 місця за підсумками чемпіонату України серед команд І ліги.

Шляхом жеребкування визначаються пари команд, причому в кожній парі одна з команд представляє І лігу, інша — ІІ лігу. У кожній парі команди проводять між собою 2 матчі (удома і в гостях), господарі полів визначаються жеребкуванням. Переможець кожної з пар за сумою двох матчів отримує право виступати в І лізі у наступному сезоні.

Погода