Останні новини - 29-10-2013, 09:10 - sasa 184

На Тернопіль – з усією відповідальністю

На Тернопіль – з усією відповідальністю

Кубок України. 1/8 фіналу
Тернопіль – Ворскла
30 жовтня. Тернопіль. Міський стадіон. Початок о 18.30
Арбітр: Віталій Дяденко (Кіровоград).
Прогноз ― 0:2

До кубкового поєдинку 1/8 фіналу підопічні Василя Сачко підходять з усією відповідальністю. Про це свідчить той факт, що тренерський штаб взяв із собою практично всіх гравців основного складу, а на гру команда відправилася за добу до матчу чартерним рейсом. Залишилися вдома працювати за індивідуальним планом Олексій Курилов і отримав травму голови в грі чемпіонату з Дніпром Євген Ткачук. Всі інші налаштовані на серйозне протистояння з Тернополем.

ФК Тернопіль, молодий клуб, який засновано лише 2007 року ― після першого кола чемпіонату у другій лізі посідає другий рядок і серйозно налаштована пробитися за підсумками сезону до першої ліги, де вже виступає інша тернопільська команда ― Нива. У складі містян виступають переважно вихованці тернопільського футболу з міста та області. Однак головний тренер Тернополя Василь Івегеш зміг створити цікавий боєздатний колектив. Недарма селекціонери з клубів Прем\’єр-ліги вже поклали оком на деяких гравців команди. Можливо, незабаром, дехто зі складу зможе заграти на найвищому рівні.

«Розуміємо, що виграти нам буде непросто, але ми докладемо для цього всіх зусиль. Можу гарантувати, що матч Тернопіль – Ворскла буде справжнім футбольним святом, буде футбол високого ґатунку. Дуже розраховуємо на підтримку уболівальників, адже важливість 12-го гравця на матчі такого рівня важко переоцінити», – зазначив головний тренер ФК Тернопіль Василь Івегеш.

Цей розіграш Кубка найуспішніший в історії Тернополя. На стадії 1/32 фіналу тернополяни в Білій Церкві обіграли місцевий Арсенал-Київщина ― 1:0, а на стадії 1/16 фіналу вдома Тернопіль в драматичному поєдинку здолав ФК Полтава ― 4:3 у додатковий час.

Цікаво, що в історії кубкових матчів Ворскли були випадки, коли команда програвала клубу з другої ліги. У сезоні 2000/2001 полтавців поступилися у Житомирі Поліссю ― 1:2, а у сезоні 2006/2007 Ворскла програла в Армянську Титану ― 1:2. Отже, як бачимо, Ворскла має \”досвід\” програвати командам найнищого дивізіону України.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода