- 05-09-2012, 06:09 - sasa 145

Іван Матієшин: \”Значимість чемпіонату України підвищиться лише тоді, коли у нас з\’являться успіхи на європейській арені\”

Іван Матієшин: \”Значимість чемпіонату України підвищиться лише тоді, коли у нас з\’являться успіхи на європейській арені\”

3 вересня, у понеділок стартував черговий чемпіонат країни. Динамівці без ряду провідних своїх виконавців впевнено обіграли в Запоріжжі місцевий клуб ЗНТУ-ЗАС і записав перші очки собі до активу.

 

Тепер на підопічних Андрія Портного чекає Норвегія і найголовніше випробування в історії клубу – старт в Лізі чемпіонів. У рамках підготовки до відповідальних матчів полтавці зіграли в підмосковному Чехові два поєдинки. З п\’ятою командою російської Суперліги – «РГУФК-Чеховські ведмеді» – чемпіони України розійшлися миром – 28:28, а ось гранду російського гандболу – «Чеховським ведмедям» наші земляки поступилися – 38:26 (21:13).

– Незабаром наша команда вирушає до Норвегії, де її чекає найсерйозніший старт в історії полтавського клубу – кваліфікація Ліги чемпіонів, – говорить президент полтавського клубу Іван Матієшин. – Суперники досвідчені, і найнебезпечніший з них – македонський \”Металург\”, який вже не раз виступав в основній сітці Ліги. Спаринги в Чехові були дуже корисні для підготовки команди, і ми дякуємо чеховський клуб і його президенту Володимиру Максимову за запрошення. Коли у позаминулому сезоні я став займатися полтавським гандбольним клубом, то він був на передостанньому місці в чемпіонаті України, але за підсумками сезону ми отримали срібні медалі. А на весні цього року команда вперше в своїй історії стала чемпіоном країни. Але ми не спокушємося цим локальним досягненням, команда ще тільки на початку свого шляху. Рівень українського клубного чоловічого гандболу, який останнім часом впав, треба вимірювати тільки позитивними результатами на міжнародній арені, яких, на жаль, в останні роки наші гандболісти не домагалися. Значимість чемпіонату України підвищиться лише тоді, коли у нас з\’являться успіхи на європейській арені, – резюмував Матієшин.

Погода