- 29-07-2010, 07:07 - sasa 219

Нарешті перемога

Нарешті перемога

Після двох поразок із великим рахунком молодіжний склад \”Ворскли\”, нарешті виграв. Підопічні Сергія Свистуна змогли вдома здолати сімферопольську \”Таврію\” – 2:0.

Ворскла ― Таврія – 2:0
Бараннік 42, Момот 76
Ворскла: Чуваєв (к) (Казаков, 46), Тарганчук (Василенко, 89), Ткачук, Ільчиш, Вовкодав, Момот, Кравченко (Бацула, 60), Пердута (Дулуб, 66), Безус (Шмиголь, 90+3), Чичиков (Козлов, 71), Бараннік (Потапенко, 74).
Старший тренер: Сергій Свистун.
Таврія: Гришин, Донець, Марченко, Бовкун (Крупенін, 46 Міщенко, 77) , Баринов (Харченко, 46), Єгоров (к) (Мельник, 60), Смигунов, Горбатко (Ісаєв, 86), Притуляк (Прошенко, 55), Приходний, Коробка.
Запасний: Демчевський.
Старший тренер: Олександр Шудрик.
Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці).
29 липня. Крутий Берег. Стадіон “Лтава”.

Реабілітуватися. Саме таке завдання стояло перед футболістами молодіжного складу “Ворскли” після двох розгромних поразок. І якщо якість гри полтавчан, відверто кажучи, не порадувала, то результат звітної зустрічі цілком задовольнив вболівальників, які в цей спекотний вечір прийшли підтримати команду.

Проте перший небезпечний момент виник саме біля воріт Чуваєва. Коробка на правому фланзі обігрався з Горбатком і прострілив на лінію воротарського майданчика, де на випередження зіграв Приходной, пробивши у штангу. Через дві хвилини ще один момент був у “Таврії”. Коробка віддав на Єгорова, але м’яч після його удару пройшов поруч зі стійкою. Господарі також не відсиджувалися в обороні. Пердута виходить тет-а-тет з Гришиним – вище воріт. На 10-й хвилині Чичиков обікрав Бовкуна і увійшов у штрафну, але забарився з ударом і захисники м’яч вибили. Ще через п’ять хвилин Олексій мав відкривати рахунок. Однак його удар метрів з дванадцяти голкіпер відбив. Після жвавого старту команди ближче до середини тайму заспокоїлися і моменти біля воріт стали виникати рідше. Ворскляни виглядали краще і тому не дивно, що саме вони відкрили рахунок. Ільчиш виконав навіс у штрафну. Ігор Гришин м’яч не зафіксував і той відскочив до Баранніка. Олег розвернувся і сильно пробив у дальній кут.

У дебюті другої половини довелося попрацювати і Казакову, який після перерви замінив у воротах Чуваєва. Олексій відбив потужний удар зі штрафного Донця. На 55-й хвилині Вовкодав на лівому фланзі обіграв захисника і увійшовши в штрафну пробив у ближній кут – голкіпер на місці. За сім хвилин Бараннік міг оформити дубль. Олег справа змістився у центр і підступно пробив з лівої. Гришин не без проблем перевів м’яч на кутовий. “Таврія” “огризнулася” на 72-й хвилині. Капітан гостей Єгоров сильно пробив з лінії штрафної – у руки Казакову. Через чотири хвилини “Ворскла” подвоїла свою перевагу. Після розіграшу кутового з лівого флангу Вовкодав навісив у центр штрафного майданчика, де ніким не прикритий Момот головою переправив м’яч у сітку. Могли полтавці забити ще та свій вихід віч-на-віч з Гришиним Потапенко не реалізував.
        
Володимир ХОМІЧ

Погода