Матчі - 18-11-2012, 05:11 - sasa 234

Нарешті \”Ворскла\” програла…

Нарешті \”Ворскла\” програла…

Понад два місяці полтавська команда не програвала в чемпіонаті. 15 вересня у Харкові \”Ворскла\” поступилася \”Металісту\” – 0:4 і ось 18 листопада в Кривому Розі \”Кривбасу\” – 2:3.

 

Кривбас – Ворскла – 3:2

Протокол матчу

 

Останні успіхи “Ворскли” могли наблизити її до зони єврокубків, але для цього їй було необхідно на виїзді обіграти криворіжців.

 

Тримаючи в розумі три очки, які можна добути, господарі поля з перших же хвилин притиснули ворсклян до штрафної, не даючи їм думати про якісь атакуючі дії. Особливих дивідендів, правда, крім ігрової переваги це гравцям “Кривбасу” не принесло. До ударів по воротах Долганського справа практично не доходила. Раз вдалося пробити головою Єслінеку, але голкіпер “Ворскли” без проблем забрав м\’яч до рук. Після перших 15-ти хвилин гостям вдалося налагодити свою контратакувальну гру, наслідком чого став небезпечний удар Безуса, який виграв другий поверх у Лобжанідзе. Однак м\’яч Роман послав з досить непоганої позиції над поперечиною.

 

Після цієї події на футбольному полі розвивалися хаотично і сумбурно. Осмислених комбінацій за великим рахунком не було ні в однії, ні в іншої команди. Але “Кривбасу” навіть по такій грі вдалося відкрити рахунок. Зробив це на 30-й хвилині Антонов. Олексій набіг на лінію воротарського і з кількох метрів розстріляв Долганського після прострілу Прийомова. Великий привіт в цьому епізоді можна передати Красноперову, Чеснакова і Матвєєву, які не змогли перехопити не найскладнішу передачу гравця криворіжців.

 

У другому таймі події стали розвиватися набагато цікавіше. Ні, боротьби на полі не зменшилася, як і осмислених дій з боку обох команд, проте голи почали слідувати один за одним. На 52-й хвилині захисники “Кривбасу” не встежили за Янузі, який скористався своїм моментом і головою замкнув навіс із кутового, спрямувавши м\’яч точно в кут воріт Штанька, який у перерві замінив Реву.

 

А вже через хвилину Антонов оформив дубль і вивів свою команду вперед. Причому, створив гол “Кривбас” по суті з нічого. Самодін був зупинений в штрафному “Ворскли”, м\’яч підхопив Антонов і вразив уже порожні ворота, які встиг покинути Долганський. Так само з нічого криворіжці створили і третій гол. Господарі заробили небезпечний штрафний, який точним ударом в дев\’ятку реалізував Прийомов. У цьому епізоді якось невпевнено зіграв Долганський, який відверто запізнився із стрибком.

 

Усвідомивши, що втрачати вже нічого, “Ворскла” перейшла до гри в три захисники, а на полі з\’явився Будник. З часом це стало приносити свої плоди і біля воріт Штанька ставало гарячіше. В основному намагався Безус. Перший удар Романа прийшовся мимо цілі, вдруге “Кривбас” виручив воротар, але з третьої спроби Роман все ж зумів відзначитися. На 83-й хвилині півзахисник “Ворскли” ударом головою з навісу Краснопьорова подарував уболівальниками біло-зелених надію на хоча б нічийний результат матчу. Однак в час, що залишився до фінального свистка, штурм воріт “Кривбасу” ні до чого не привів, і команда Олега Тарана зуміла добути важливі три очки, вдруге в сезоні обігравши “Ворсклу”.

Погода