Матчі - 26-04-2013, 09:04 - sasa 195

Нічия, яка залишає багато запитань

Нічия, яка залишає багато запитань

Полтавська Ворскла знову не змогла виграти на своєму полі. Підопічні Сергія Свистуна зіграли внічию – 2:2 так і залишившись в зоні вильоту

 

Ворскла – Таврія – 2:2

Протокол матчу

 

\”Ворскла\” знову не змогла порадувати своїх уболівальників, лише на останніх хвилинах гри уникнувши поразки у матчі з \”Таврією\”.

 

Помилки Долганського в останніх матчах змусили тренера звернути увагу на інших голкіперів з обойми. Свій шанс зарекомендувати себе отримав Непогодов. Зникли із стартової одинадцятки прізвища головних розчарувань весняної частини – Ребенка і Куценка. Креативу мали додавати Маркоскі та Скляр, фланги були за Кривошеєнком та Сілюком. Лагос, Ткачук, Даллку і Пердута мали становити оборонний мур, а обов’язок забивати голи покладено на Громова.

 

На старті поєдинку, який розпочався у досить помірному темпі, команди обмінялися небезпечними моментами – вихід віч-на-віч Шиндера своєчасним виходом з воріт ліквідував Непогодов, а Кахриман витяг м’яч з під перекладини після пострілу зі штрафного від господарів.

 

\”Ворскла\” ненадовго заволоділа ініціативою. Дуже добре працювала зв’язка Пердута-Кривошеєнко на правому фланзі. Як наслідок – кілька перспективних атак, які так і не завершились акцентованим ударом по воротах. Господарі ніяк не наважувались взяти відповідальність за пробиття на себе, а коли діватись було нікуди і залишалось лише бити, на заваді ставав захист гостей.

 

Період з 30-ї по 35-ту хвилину значно оживив розімлілі весняною погодою трибуни. Спочатку після розіграшу кутового Маркоскі з-за меж штрафного майданчика потужно приклався до м’яча, на заваді якому став Гуменюк. У боротьбі з Громовим гравець \”Таврії\” зіграв рукою – пенальті. Артем чітко реалізував одинадцятиметровий. Та раділи прихильники біло-зелених недовго. Вже за три оберти стрілки Фещук подачею з флангу знайшов руку Пердути – пенальті у відповідь. Назаренко у таких випадках шансів голкіперам не залишає – 1:1. До кінця тайму рахунок не змінився, хоча арбітр відверто пробачив гостей, не свиснувши явний фол Шиндера на Даллку. Схоже, ліміт пенальті було вичерпано.

 

В перерві Свистун проводить подвійну заміну. \”Ворскла\”, безумовно, виглядала краще опонента не в останню чергу завдяки хорошій взаємодії старанного Скляра і активного Маркоскі в центрі поля. Тренер полтавчан знімає молодого Олександра і випускає свого улюбленця Куценка. Замість Сілюка, з флангу якого загрози воротам Кахримана майже не було, виходить Ребенок, який так і не оговтався від зручної розкішної лавки \”Металіста\”.

 

За інерцією другий тайм ворскляни розпочали активніше. Піком активності став звичний промах Куценка із убивчої позиції. Як можна з п’яти метрів не влучати у семиметрові ворота – не дасть відповідь ніхто. Витримавши тиск господарів, гості просто і невимушено вийшли вперед. Спочатку Назаренко перевірив на міцність перекладину полтавських воріт, а уже за кілька хвилин Шиндер переграв на другому поверсі Ткачука, скинув кулю на Фещука, а Максим, продефілювавши кілька матрів з почесним ескортом у вигляді захисту ворсклян, вразив нижній кут воріт Непогодова.

 

До честі біло-зелених, вони не здалися після такого психологічного удару. Численні проходи по флангах, що закінчувалися навісами та прострілами, змусили добряче понервувати захисників гостей. Інша справа, що замикати подібні зусилля було нікому – високого фактурного гравця на позиції центрфорварда просто немає. Це першим зрозумів Чеснаков. Спочатку Володимир перевірив пильність стража воріт \”Таврії\”, а потім на допомогу Кахриману прийшла штанга – 1:1 по ударах в каркас.

 

На останні хвилини виходить замість Лагоса Будник – ва-банк від Свистуна. І першим дотиком Євген відправляє м’яч у сітку! Це Куценко заробив небезпечний штрафний на відстані пари метрів від лінії штрафного майданчика точно по центру. Будник чітко пробив над стінкою – 2:2. Кінцівку матчу господарі провели в атаках, та гості втримали нічию.

 

Питань подібний результат залишив більше, ніж відповідей.

 

Чому \”Ворскла\” вперто будує свою гру через фланги за відсутності фактурного високого форварда?

 

Скільки ще часу потрібно Ребенку для відвикання від комфорту лави запасних?

 

Як довго буде зігруватися з партнерами Сілюк?

 

Чому гравці замість ударів по воротах воліють подати до кутового прапорця чи відкинути м’яч партнеру, що знаходиться у гіршій позиції?

 

Чи посадить на лавку Долганського Непогодов на постійній основі?

 

При яких умовах Свистун стане головним тренером, а при яких – звільнить своє місце?

 

Коли залікує свою травму Янузі?

 

Питання до мед.служби – чи не занадто довго проходять реабілітацію гравці при відсутності оголошених складних футбольних травм (Курилов, Янузі)?

 

Чому не були виділені кошти на якісне підсилення у міжсезоння? І зустрічне питання – хто понесе відповідальність за відверто провалену селекційну діяльність у міжсезоння, якщо кошти таки виділялись?

 

Де анонсована довіра до молоді (крім Пердути)?

 

Ну і найголовніше – які глобальні стратегічні завдання стоять перед командою?

 

Невже наша ціль – перемога у матчі смерті з \”Говерлою\”?

 

Повторюючи слова тренера – гра у команди є, старанність і самовіддача за окремими виключеннями на пристойному рівні, молодий резерв присутній. Що ж потрібно \”Ворсклі\” для впевненого набору залікових пунктів? Відповідь дасть лише час.

 

Віталій Сонікссон

Погода