- 26-07-2021, 11:07 - admin 1915

Не наш день

«Ворскла», граючи в більшості, втрачає перемогу над «Дніпром-1».
Не наш день

“Ворскла” (Полтава) – “Дніпро-1” 2:2 (1:0)

Протокол матчу

Після втраченої на останніх секундах матчу перемоги в Куопіо «Ворскла» мала відкривати для себе і новий сезон у Прем’єр-Лізі.

Першим опонентом став не найзручніший для полтавців «Дніпро-1». Наприклад, у минулому сезоні в матчі проти цього суперника «Ворскла» втратила перемогу на виїзді на останніх хвилинах, а вдома мінімально поступилася, граючи майже цілий тайм у більшості.

Було вилучення і в звітному матчі. Власне, саме воно й стало певною межею. До того, як «Дніпро-1» залишився у меншості, полтавці виглядали дуже добре. Грали з настроєм, створювали моменти. Далі все пішло не за сценарієм Юрія Максимова.

Перший тайм пройшов за помітної переваги «Ворскли». Вже на 7-й хвилині Руслан Степанюк застав зненацька Паста. Після удару нападника ворсклян м’яч раптово змінив траєкторію. Можливо, засліпило трохи воротаря гостей і сонце. Полтавці повели в рахунку й продовжували атакувати. Хороші моменти мали Пуцлін і Тілль – в обох моментах Паст помилок не припускався й виручав свою команду. Кілька контратак не завершилися голом лише через те, що захисники лише в останній момент заважали завдати акцентованого удару Руслану Степанюку й Ібрахіму Кане.

Гості відповіли дуже гостро. Довбик після пасу Кравченка виходив сам на сам з Різником, але переграти воротаря не зміг.

На старті другого тайму досить швидко дві жовті картки заробив Логінов. Юрій Максимов, бачачи, що все, нібито, складається добре для його команди, вирішує провести потрійну заміну. Логіка тренера зрозуміла: він зняв лідерів команди з прицілом на матч-відповідь проти фінського КуПСа. Поле залишили Тілль, Степанюк і Кане, а замість них вийшли Челядін, Вакула й Луїзао. І треба ж такому статися, що в момент підготовки замін «Ворскла» сама собі «привезла» гол. На правому фланзі захисту полтавців помилився Пердута, дніпряни швидко знайшли у штрафному майданчику Довбика. Артем легко на замасі обіграв Яворського й пробив низом у дальній кут – 1:1.

Полтавці опинилися в непростій ситуації. Ніби, й кількісна перевага на їх боці, а по грі цього зовсім не видно. Однак, навіть попри це «Ворсклі» вдалося забити вдруге. На 67-й хвилині Скляр виконав нехитре закидання до штрафного майданчика на Вакулу. Першим на м’ячі був Сваток. Захисник дніпрян розраховував, що Паст вийде й забере м’яча, потім зрозумів, що цього не буде, а в потилицю дихає суперник, і спробував вибити «круглого» за межі поля. Проте замість цього просто перекинув свого воротаря й відзначився автоголом. Дещо раніше під час гольової атаки ворсклян був офсайд. Боковий арбітр відверто момент проґавив. Тому нарікати на «поза грою» у Довбика на 72-й хвилині, напевне, не варто. Нападник дніпрян вийшов сам на сам з Різником і вдруге дуель воротарю не програв – 2:2.

Після пропущеного голу «Ворскла» пробувала вирвати перемогу. Інакше й бути не могло: команда грала в більшості, а вперед її гнали рідні вболівальники, яких на трибунах зібралося більше п’яти тисяч. Зовсім трохи не вистачило Пешичу для того, щоб вразити порожні ворота після помилки Паста. Ще через дві хвилини Іван пробиває, здається, напевне, але на шляху м’яча стає захисник, а рикошет не грає на користь  полтавців.

До основного часу матчу Юрій Іванов додає аж сім хвилин. Вони проходять нервово: вилучення отримує тренер гостей Ігор Йовічевіч, на полі спалахує невелика сутичка між гравцями. Останній реальний шанс змінити нічийний рахунок на табло втратив Луїзао. На 94-й хвилині бразилець пробивав зльоту, знаходячись у межах штрафного майданчика. Паст встиг зреагувати й удар відбив.

У підсумку «Дніпро-1» відстояв нічию. «Ворскла» дещо зіпсувала собі настрій перед матчем Ліги Конференцій. Будемо сподіватися, що Юрій Максимов знайде правильні слова для своїх підопічних і в четвер ми побачимо більш зібрану «Ворсклу».

Олександр Данник

Фото прес-служби ФК “Ворскла”

Погода