Останні новини - 06-08-2012, 01:08 - sasa 158

Не найгірший старт \”Ворскли\”

Не найгірший старт \”Ворскли\”

Дебют полтавської Ворскли в нинішній першості – найбільш невдалий для команди за останні сім чемпіонатів. Але далеко не найгірший в її історії.

У цьому чемпіонаті підопічні Вадима Євтушенка набрали три очки за чотири матчі, вигравши одну гру і програвши три. Показники в три очки або нижче після чотирьох перших поєдинків Ворскла до цього «досягала» п\’ять разів.
 
Вперше таке сталося в сезоні 1998/99, коли в чотирьох перших матчах Ворскла лише двічі зіграла внічию 0:0. За рік до цього команда виграла бронзу, в попередньому сезоні грала в єврокубках і завоювала право виступати в Кубку Інтертото, але вже з новим тренером Олександром Довбієм. І ось цього тренера (прийшов, до речі, як і Євтушенко, з кіровоградської Зірки) команда не прийняла, і після невдалого старту він покинув колектив. Першу перемогу Ворскла тоді здобула лише в 10-му турі, а в першому колі програла Динамо 0:4 і Шахтарю 3:7. Однак чемпіонат для полтавців закінчився на порівняно високому 10-му місці.
 
Ще гіршим був дебют в сезоні 2000/01, коли всі чотири стартових гри біло-зелені програли. Перші очки їм вдалося набрати лише у восьмому турі, а виграти – лише в десятому. Тим не менш, за підсумками чемпіонату Ворскла зайняла 12-е місце.
 
У наступному сезоні історія повторилася: нуль очок у чотирьох перших матчах. Правда, вже в п\’ятому турі Ворскла зіграла внічию, але потім знову тричі поспіль програла. За нічиєю в дев\’ятому турі, нарешті, була перемога в десятому. Підсумок чемпіонату – 11-е місце.
 
Наступний сезон – і знову невтішний результат: одна перемога в чотирьох перших іграх. Чемпіонат для полтавчан закінчився на 11-му місці.
 
В останній раз провальний дебют \”вдався\” Ворсклі в сезоні 2005/06, коли за чотири перших матчах було набрано лише два очки. Правда, вже в п\’ятому турі Ворскла змогла виграти і за підсумками чемпіонату посісти десяте місце.
 
За Павлова Ворскла менше чотирьох очок на початку першості вже не набирала, а в минулому чемпіонаті стартувала дуже вдало, набравши дев\’ять очок (три перемоги), лише трохи не дотягнувши до власного рекорду – 10 очок в дебютному для себе сезоні у вищій лізі в 1996/97 році…
 
Так що статистика стверджує: нинішній невдалий старт Ворскли в чемпіонаті – далеко не найгірший в її історії. І тут будуть доречні слова відомого актора Кірка Дугласа: \”Коли справи стають погані, завжди пам\’ятай: може бути ще гірше\”.

 

Євген БРИЖ

football.ua

Погода