Анонси - 21-11-2021, 09:11 - admin 4033

Не підхопити «синдром Робін Гуда»

Анонс матчу 15-го туру «Ворскла»-«Маріуполь».
Не підхопити «синдром Робін Гуда»

Сьогодні в рамках 15-го туру української Прем’єр-Ліги полтавська «Ворскла» вдома зіграє проти «Маріуполя».

Букмекери явним фаворитом зустрічі бачать полтавців. Коефіцієнт на перемогу «Ворскли» дорівнює 1,44, на нічию – 4,5, а на перемогу гостей – 6,45. Та чи так все однозначно?

«Ворскла»

Уже можна говорити про те, що полтавська команда провела досить непогане перше коло. І було б добре, якби гра проти «Маріуполя» була останньою календарною в цьому році. Але після неї «Ворскла» зіграє ще три матчі.

Традиційно ближче до кінця року підопічні Юрія Максимова потроху здають в результатах. Перші ознаки для занепокоєння з’явилися в крайньому домашньому матчі. Якщо до цього полтавці стабільно обігрували вдома команди з другої половини турнірної таблиці (ПФК «Львів», «Рух», «Металіст 1925», «Інгулець», «Минай»), то одному з аутсайдерів одеському «Чорноморцю» не змогли забити жодного голу, закінчивши матч внічию.

У наступному турі «Ворскла» не без долі везіння обіграла на виїзді київське «Динамо». Нічого вам це не нагадує? Так-так, перші прояви «синдрому Робін Гуда». За різних тренерів полтавська команда полюбляла відбирати очки в явного фаворита, а потім втратити їх із номінально більш слабким суперником. Сподіваємося, що це лише збіг і в матчі проти «Маріуполя» підопічні Юрія Максимова зможуть набрати три залікові бали, повноцінно скориставшись осічкою «Зорі» у Львові.

«Маріуполь»

Поточний сезон для «Маріуполя» поки складається жахливо. Уже зараз можна констатувати, що курс на відмову від досвідчених гравців і орієнтацію на молодих перспективних вихованців «Шахтаря» в плані турнірної стратегії себе не виправдовує.

Команда Остапа Маркевича наразі займає останнє місце в турнірній таблиці. «Минай» та «Інгулець» втекли недалеко (на одне та два очки відповідно), однак, щоб їх обігнати, потрібні перемоги. А їх в активі маріупольських футболістів всього дві в чотирнадцяти матчах (обидві здобуті на виїзді).

Думаю не помилюся, якщо скажу, що в Полтаву приїхав кризовий «Маріуполь», який «Ворскла», незважаючи на кадрові проблеми (через травму не зіграє Олександр Скляр, а Данило Кравчук відбуватиме дискваліфікацію) й куцу лаву запасних, повинна обігрувати.

Як грали між собою в минулому сезоні

У минулому сезоні обидва календарні матчі між суперниками через реконструкцію домашньої арени маріупольців пройшли в Полтаві. У першому колі була зафіксована нічия 0:0, а в другому «Ворскла» здобула мінімальну перемогу – 1:0. До слова, матч другого кола «Маріуполь» закінчував удев’ятьох.

Що говорили тренери перед матчем

Юрій Максимов (головний тренер «Ворскли»):

– На даному етапі тренуємося, проводимо по два тренування на день. Є питання щодо стану гравців. Зокрема, Пердута індивідуально бігає по колу. З коронавірусом – поки, слава Богу, все нормально. Але загадувати далеко не варто.

Остап Маркевич (головний тренер «Маріуполя»):

– «Ворскла» – це сильний суперник. Вони мають кваліфікованих футболістів у складі. Ми намагатимемося нівелювати їхні переваги. Ми не поділяємо суперників на важливих та не важливих. Налаштовуємось на всіх по максимуму.

Дай Боже, щоб до цієї гри ми підійшли у більш-менш оптимальному складі. Хоча окрім Чоботенка у Полтаві не зіграє Очеретько – Олег був вилучений у минулому турі.

Де дивитися матч «Ворскла»-«Маріуполь»

Матч «Ворскла»-«Маріуполь» можна переглянути або на стадіоні, або по телевізору. Пряма трансляція поєдинку запланована сьогодні на телеканалі «Футбол 1». Початок о 17:00.

Погода