Матчі - 04-11-2012, 05:11 - sasa 166

Не забиває \”Арсенал\”, забиває \”Ворскла\”

Не забиває \”Арсенал\”, забиває \”Ворскла\”

Полтавська команда, яка створила втричі менше гольових моментів, змогла перемогти столичний \”Арсенал\” – 1:0

 

Ворскла – Арсенал – 1:0

Протокол

 

Не встигли вгамуватися емоції прихильників \”Ворскли\” після кубкового домашнього матчу проти \”Таврії\”, а полтавський стадіон знову відчинив ворота для уболівальників. У календарному матчі першості України біло-зелені приймали столичний \”Арсенал\”.

 

Гості не без проблем дісталися Полтави. За 100 кілометрів від Києва автобус гостей загруз у багнюці і лише допомога випадкового екскаватора дозволила відбутися матчу.

 

Гра мала проходити на важкому, не зовсім відновленому після середи, полі. Варто віддати належне футболістам – вони намагалися не лише грати активно, незважаючи на накопичену втому, а й проводити низові комбінації, що додатково вимагало зусиль та концентрації.

 

Матч розпочався з боротьби за центральний плацдарм. На активність Кобахідзе та Ковпака, яким розпечатати ворота завадив Долганський, господарі відповіли потужним ударом Громова в поперечку з близької відстані. Далі \”Ворскла\” узяла суттєву паузу в небезпечний моментах біля чужих воріт, яку тільки раз перервав Безус. Роман вискочив сам-на-сам, але перекинути голкіпера не зміг. Натомість \”Арсенал\” мав дуже пристойні моменти. Після удару Ковпака м’яч зустрівся з поперечиною, за мить форвард не поцілив у дальній кут після прострілу справа, а на останніх хвилинах тайму Долганський справився з ударом Польового.

 

Після перерви гості суттєво додали в активності. Тільки досвід у виборі позиції голкіпера \”Ворскли\” не дозволив \”Арсеналу\” відзначитись. Шацьких, Адійя, Кобахідзе, знову Адійя, Флореску били з різних відстаней і позицій, але на заваді незмінно ставав Долганський.

 

А полтавчани забили. Чеснакову ніхто не заважав розстрілювати головою ворота гостей після флангового навісу, та Паньків зреагував, відбивши м’яча перед собою. А Громов не дрімав, відмінно зігравши на добиванні. 1:0 – дещо нелогічний гол господарів.

 

Забивши гол, \”Ворскла\” грамотно оборонялась і особливих шансів для зрівняння рахунку у гостей не було. Пані Фортуна на пару з місс Удачею віддали боржок полтавчанам за незаслужений виліт з кубка. \”Ворскла\” Свистуна черговий матч чемпіонату закінчує без пропущених голів.

 

Віталій Сонікссон

Погода