Хокей - 05-05-2011, 10:05 - sasa 183

НХЛ підбиває підсумки

НХЛ підбиває підсумки

Нічна хокейна ліга Київа – найсильніша аматорська ліга України, яка постійно розвивається.

 

Вона пройшла шлях від суто аматорської, до ледь не альтернативі Федерації хокею України. Для підвищення інтересу до змагань, з боку керівництва НХЛ Київа було зроблено чимало. Це і постійні записи ігор, які можна переглянути на сайті ліги, а фінал у групі Прем’єр, взагалі можна було побачити в онлайн трансляції. Це і гра зірок НХЛ Київа, яка зібрала чималу аудиторію вболівальників. В командах ліги грають колишні зірки світового хокею такі як Олександр Годинюк, Дмитро Христич,(обидва не без успіху грали в Національній Хокейній Лізі) Раміль Юлдашев, Олександр Савицький, Дмитро Підгурський (зірки кінця 80-х початку 90-х флагмана Українського хокею – київського “Сокола“) та багато інших серед яких і Артем Скритський колишній гравець юнацької збірної України. Артем вдало грає не тільки в команді НХЛ Київа “Чорні акули”, а ще й за одного з лідерів аматорського хокею України – ХК “Кременчук“.

Та ця ліга змогла  “пригріти“ і хокеїстів з Полтавщини, які в своїх командах знаходяться серед лідерів. Цікавий той факт, що одразу шість лохвинчан стали чемпіонами та володарями кубка НХЛ Київа у групі Б в складі команди ХК “БСМ-Баришівка“, а в самій Лохвиці навіть катка нормального немає. Ще троє – полтавець та два червонозаводчанина (мешкають зараз у Києві) приміряли на себе срібні нагороди чемпіонату та бронзові кубка, які вони завоювали граючи за команду ХК “HARSCO“ в тій самій групі Б.

Наведу невелику статистику виступів хокеїстів Полтавщини в Нічній хокейній лізі Київа. Почнемо з ХК “БСМ-Баришівка“ за яку було заявлено сім лохвинчан. Андрій Левада так і не зіграв жодної гри. А інші шість допомогли команді піднятися на першу сходинку п’єдесталу пошани. Лідером “лохвицького“ десанту можна вважати нападника Олега Ємця який у восьми іграх чемпіонату за системою гол + пас набрав 5 пунктів (4+1) та заробив 2 хвилини штрафу. У іграх за кубок, доробок Олега більше ніж скромний – 2 гри – 0 набраних очок та дві хвилини штрафу. Сергій Кутузов – в чемпіонаті: 3 гри – 3 пункти (0+3), 2 хвилини штрафу; в кубку – 1 гра- 1пункт (1+0). Костянтин Гиря має в своєму активі за чемпіонат: 10 ігор – 2 пункти (2+0), 4 штрафних хвилини; у кубку провів 1 гру – відзначився лише двома хвилинами штрафу. Ігор Яременко в чемпіонаті, як і Гиря провів 10 матчів заробив 1 пункт (1гол), у кубку – 2 гри – 1 пункт (1гол) та 2 хвилини штрафу. Нападник Сергій Степаненко за шість зіграних матчів у чемпіонаті відзначився одним пунктом (однією результативною передачею) та 2 хвилинами штрафного часу; у кубку 2 гри – 1 пункт (1 передача) та 4 хвилини штрафу. Сергій Скидан, як і його тезка Степаненко у чемпіонаті за шість ігор набрав 1 пункт (1 передача), у кубку – в двох іграх заробив 6 хвилин штрафу.

За ХК “HARSCO“ у двох турнірах зіграло три представники Полтавщини. Олександр Кумпан та Володимир Максименко із міста Червонозаводського Лохвицького району та полтавець Петро Волощенко. Пара нападників Волощенко – Максименко була справжньою грозою воротарів. Статистика Петра Волощенка: в 17 іграх чемпіонату, Петро набрав 18 пунктів (10+8) та 12 штрафних хвилини. У кубку, за дві гри – 5 пунктів (4+1). Володимир Максименко за 16 матчів набрав 26 пунктів (18+8) та 4 хвилини штрафу. З таким доробком, Максименко став кращим бомбардиром чемпіонату у групі Б. В двох іграх за кубок Володимир набрав 1 пункт (результативна передача). Інший представник Червонозаводського в чемпіонаті зіграв лише одну гру (2 хвилини штрафу), а у кубку дві – набрав 1 пункт (1 гол).

Ще представники Полтавщини визнавалися кращими гравцями матчу. Найбільше це вдавалося полтавцю Петру Волощенку – шість разів (чотири в чемпіонаті та два у кубку). Володимир Максименко визнавався кращим п’ять разів. По одному разу це вдавалося зробити Костянтину Гирі, Ігорю Яременку та Олегу Ємцю. Цікавим є факт, що в матчі, який відбувся 28 листопада 2010 року між ХК “БСМ-Баришівка“ та ХК “HARSCO“ одразу двоє представників Полтавщини стали кращими гравцями матчу. У складі ХК “БСМ-Баришівка“ ним став Ігор Яременко, а в складі ХК “HARSCO“ – Володимир Максименко.

Володимир ХОМІЧ

Погода