- 04-03-2010, 12:03 - sasa 242

Новий відлік розпочався?

Новий відлік розпочався?

Огляд преси: \”Український футбол\”.

Можливо, когось здивував склад донецького \”Шахтаря\”, але я, наприклад, більше був вражений центром захисту полтавців —- молодий Матвеєв та наддосвідчений Медведєв. Отак відразу й не пригадаю, чи грали вони колись разом, якщо не враховувати контрольні поєдинки. На флангах захисту полтавців бігали звичні Даллку (праворуч) та Цуррі (ліворуч). Двоє опорних півзахисників — Чеснаков, Деспотовскі, троє атакувальних — Кулаков, Краснопьоров (фланги), Маркоскі (плеймейкер). На вістрі атаки — албанець Янузі, котрий дуже вдало провів останні контрольні матчі.

А тепер повернімося до \”гірників\”. Можливо, у виховних шлях чи задля відпочинку румунський наставник не випустив на поле Кучера, Раца, Хюбшмана та Вілліана, давши змогу зіграти Чижову, Кобину, Дуляю та Дугласу. До речі, цілком можливо, що саме матч з \”Фулхемом\” став поворотною точкою для деяких футболістів. Ось, наприклад, на позиції Кучера можна спробувати Чижова або Іщенка. Лівого захисника може не гірше Раца (а на думку багатьох — краще) зіграти Василь Кобин. Ну а те, що відтепер місце на полі треба шукати для Дугласа, сумнівів не викликає.

Дві третини першого тайму полтавці настільки компактно відстояли в обороні, що \”гірники\” не створили жодного моменту. Перша пробоїна з\’явилася, коли Долганський помилився на виході, але Медведєв підстрахував свого кіпера і виніс м\’яч із лінії воріт. Цей момент став поворотним, І гра набула гостроти. Звісно, що, в основному, завдяки господарям. Та картинка була такою ж, як і в матчі з англійцями, — багато позиційних атак і мало небезпеки. А ось полтавці постійно знаходили дірки в захисті \”гірників\”. Найкраще це вийшло в того ж таки Янузі, який головою бив з двох метрів, але примудрився влучити у кіпера, який вже майже лежав на землі.

Що таке клас і як ним користуватися — господарі продемонстрували це у доданих до першого тайму хвилинах. Жадсон зі штрафного обвів \”стінку\” — 1:0.

Другий тайм, вийшов занадто нудним, щоб писати про нього більше одного абзацу. «Ворскляни» так і не змогли перебудуватися і продовжували грати від оборони, а господарі не дуже й хотіли активізовувати гру, періодичними уколами нагадуючи \”Ворсклі\”, хто в хаті господар.


Мирча Луческу був багатослівним, але з великою кількістю \”води\”. Щодо конкретики — паралелі між нинішнім матчем та поєдинком з \”Фулхемом\”. Занадто вже схоже діяли обидва суперники \”Шахтаря\”.


Іван Балан був дуже \”оригінальним\”, зазначивши, що краще була б нічия…

Олександр ОЗІРНИЙ.
«Український футбол»

Погода