Останні новини - 25-01-2013, 11:01 - sasa 231

Олександр Чижов: \”Носов для мене – футбольний батько\”

Олександр Чижов: \”Носов для мене – футбольний батько\”

У свої 26 років Чижов є одним з найбільш досвідчених і титулованих гравців сьогоднішнього «Іллічівця». Олександр пригадав про час проведений в «Ворсклі» та «Шахтарі», а також розповів про те, як сьогодні у нього йдуть справи в маріупольському клубі.

 

– Олександр, можна сказати, що путівку у великий футбол вам дав Віктор Носов, саме він ввів вас в основний склад «Ворскли». Чим вам запам\’ятався Віктор Васильович?
– Для мене він – футбольний батько. Світла йому пам\’ять. Це людина з великої літери. І тренер хороший був, багато виховав молоді, завдяки йому з\’явилися такі гравці як П\’ятов і багато інших. Раніше нашу команду називали «дитячий садок Носова». Цей тренер завжди буде в наших серцях.

– У 2008 році ви встигли півроку попрацювати під керівництвом Миколи Павлова. Зараз візитною карткою команд Миколи Петровича є – «фізика» і дисципліна, ніж тоді запам\’ятався Павлов?
– Петрович людина справедлива. Якщо він бачить, що людина викладається, працює з повною самовіддачею, він ніколи його в образу не дасть. Тому ви бачите, яких успіхів із ним домоглася «Ворскла»: виграла Кубок України, грала в Лізі Європи. Сподіваюся, в недалекому майбутньому і «Іллічівець» вийде на більш високий рівень, принаймні, будемо старатися.

– Як ви думаєте, чому люди в Полтаві мало ходили на футбол?
– Питання цікаве, але однозначної відповіді я дати не можу. Я сам полтавець і пограв в цьому місті багато років. Пам\’ятаю ще, як ходили на стадіон в 96-2000 роках, коли команда посідала третє місце, коли грала в Кубку УЄФА. Зараз, навіть коли «Ворскла» грала в Лізі Європи за Павлова, уболівальників ходило вже небагато. Народ в основному ходить на «Динамо», «Шахтар».

– Днями «Ворскла» відкрила клубний музей, там є якийсь експонат від Олександра Чижова?
– Кажуть, фотографію повісили. Але якщо треба буде, можу щось передати в музей.

– Хто покликав вас в «Шахтар»?
– Подзвонив спочатку П\’ятов, а потім Микола Петрович мені сказав, що є такий варіант.

 

Footboom.com

Погода