Інтерв'ю гравців, тренерів - 10-12-2011, 10:12 - sasa 173

Олександр Грицай: \”Потрібно лише одне − перемога над \”Ворсклою\”

Олександр Грицай: \”Потрібно лише одне − перемога над \”Ворсклою\”

Про стан «Арсенала» напередодні останнього матчу року з «Ворсклою» прес-службі ПЛ розповідає захисник киян Олександр Грицай.
 
\"Олександр− Олександре, з чим пов’язаний майже провальний старт другого кола?
− Так, ми не взяли кілька тих очок, на які мали всі підстави розраховувати. Перш за все, звичайно, мова про гру з «Чорноморцем». Пояснити такі результати можна цілою низкою причин, але про них і так всі знають. Хоча останніми виступами задоволеними бути не можемо, все одно вважаю, що ніякого спаду у нашій грі немає. Просто збіг обставин.
 
− Якщо не брати до уваги розгром від «Шахтаря» 0:5, в інших матчах із захистом все гаразд. А от у нападі триває безгольова серія…
− Так, це і є зараз нашою найголовнішою проблемою. Адже моменти є, кваліфіковані гравці також є, а результативних ударів не вистачає. Саме в цьому, мені здається, і криється причина підсумку останніх поєдинків. Тому маємо вирішити це питання якомога скоріше.
 
− Іноді поразки погіршують мікроклімат у колективі…
− Не можна сказати, що стосунки так вже сильно зазнали змін, але нерви все ж даються взнаки. Кожен по-своєму переживає. Психологічно напружену атмосферу у колективі може бути легко знято. Для цього потрібно лише одне − перемога над «Ворсклою».
 
− Можна говорити про зимові зміни у складі команди? Чи кістяк залишиться?
− Особисто мені на разі нічого невідомо з даного питання. Однак ми вже давно не мали розмови з керівництвом. Наскільки я знаю, то зустріч має відбутися ще до останнього у цьому році матчу. Цілком ймовірно, що на ній щось стане зрозумілим.
 
− В «Арсенала» доволі принципові стосунки склались з «Ворсклою»…
− Це так. І хоча полтавчани також, як і ми, кілька турів не радують результатами своїх прихильників, однак команда Миколи Павлова завжди  – непростий суперник. У нього зараз тими гравцями, які визначають ігровий почерк, безперечно, є Йован Маркоскі та Роман Безус. Але останній пропускатиме матч у Києві, і це може стати проблемою для нашого супротивника. Звичайно, добре знайомий нам Сергій Закарлюка своїм досвідом і майстерністю зміг би зробити цю втрату непомітною. Та я не знаю, в якій формі він зараз знаходиться і які плани на суботу щодо основного складу у гостей.
 
− У ситуації, коли в обох сторін настрій не найкращий, що може стати головним у наступній зустрічі?
− Напевно, все ж характер. За таких обставин сама гра відходить на другий план. Це буде битва за результат.
 
− Хто не помічник зі складу «Арсенала» на 10 грудня?
− Через картки я і Богдан Шершун пропускатимемо гру. Зможемо лише морально підтримати партнерів. А от з іншими все гаразд. Олександр Максимов, який захворів перед суперництвом із «Шахтарем», вже разом з усіма готується. Всі інші зараз також не скаржаться на здоров’я. Тому нестачі футболістів не спостерігається.

Погода