Баскетбол - 30-10-2015, 12:10 - sasa 392

Ольга Мазніченко та Інга Орєхова стартували у баскетбольному Кубку ФІБА-Європа

Ольга Мазніченко та Інга Орєхова стартували у баскетбольному Кубку ФІБА-Європа

У баскетбольному світі інколи відбуваються неймовірні речі – нині у складі бельгійської команди \”Бельфіус\” (Намюр) виступає вихованка миргородського баскетболу Ольга Мазніченко разом з Інгою Орєховою – донькою вихованця Полтавської тоді ще ДЮСШ-2 Сергія Орєхова, який у складі київського \”Будівельника\” був чемпіоном СРСР.

Щойно \”Бельфіус\” (Намюр) стартував у першому турі (група Н) жіночого Кубка ФІБА-Європа, програвши перший матч у Франції команді \”Анже\” у додатковий час – 84:88 (23:24, 22:12, 22:24, 11:18, 6:10). У цьому матчі Ольга Мазніченко не грала, а ось Інга Орєхова стала ВІП-гравцем, набравши 25 очок.

Цікаво, що Інга досі має українське громадянство, не зважаючи на те, що практично одразу після розвалу СРСР родина полтавця Серія Орєхова переїхала до Австрії, де мешкає й нині. Саме в Австрії Інга Орєхова почала грати у баскетбол. Потім вона навчалася в США, де виступала в університетському чемпіонаті, після якого грала у чемпіонаті WNBA (Жіночій Національній баскетбольній асоціації) у складах \”Атланта Дрім\” і \”Коннектікут Сан\”. Тепер вона разом з Ольгою Мазніченко виступає у складі бельгійської команди \”Бельфіус\” (Намюр).

У 2-му турі Кубка ФІБА-Європа \”Бельфіус\” у групі Н гратиме з УНІ (Дьйор, Угорщина), який у першому матчі на своєму майданчику програв \”Спортіва Азорес\” (Португалія) ― 67:76.

Аркадій СПИЦЯ

Погода