- 19-11-2009, 07:11 - sasa 211

\”Осінній кубок\”: далі без чемпіона

\”Осінній кубок\”: далі без чемпіона

Після двотижневої паузи знову відбулися матчі “Осіннього кубку” Полтавського району з футболу. Головною несподіванкою чвертьфіналу стала поразка чемпіона ФК “Ювента” від бронзового призера – супрунівського “Джерела”. Володіючи ініціативою протягом всього матчу розсошанські футболісти так і не змогли реалізувати свою перевагу у забиті м’ячі. А от господарям вдалося засмутити голкіпера гостей. На 65 хвилині м’яч на свій рахунок записав Дмитренко.

Суперником “Джерела” у півфіналі буде інша команда з Розсошенців – “Олімп”, який у дуже напруженому поєдинку здобув вольову перемогу над  терешківським “Факелом” – 4:3. Всі події розгорнулися у другій половині зустрічі. Спочатку гості двома влучними ударами зробили собі комфортну перевагу. Та вже за п’ять хвилин з пенальті господарі поля один м’яч відквитали. А ще за пару хвилин відновили статус-кво. Після розіграшу кутового гол забив Маріїч. Здавалося, що психологічна перевага на боці “Олімпа” і вони дотиснуть суперника. Та як кажуть не так сталося як гадалося. В одній із швидких контратак “Факел” забиває третій м’яч і господарі знову у ролі наздоганяючи. “Олімп” з відповіддю не забарився. Диво-удар вдався Панасенку. Віталій прийняв м’яч біля лінії штрафного майданчика і з розвороту поцілив у дальню дев’ятку воріт. А через декілька хвилин йому судилося стати героєм матчу. Черговий навіс від кутового прапорця і найнижчий у складах обох команд гравець виграє верхову дуель і забиває четвертий м’яч. І одразу ж гості могли зрівняти рахунок та на заваді стала поперечка воріт “Олімпу”. Надалі гра заспокоїлася. Господарі діяли більше на контратаках, а гості як не намагалися зрівняти рахунок не змогли.

Не менш захоплюючий поєдинок видався і після цього. На поле вийшли ФК “Розсошенці” та “Сокіл” з Степного. Перевага перших була відчутною та в першому таймі їм вдалося відзначитися лише одного разу. Простріл з лівого флангу вдало замкнув Таран. У другому таймі ситуація кардинально не змінилася. Друга команда першості продовжувала володіти ініціативою, а гості інколи відповідали контратаками. Тотальна перевага господарів перетворилася у другий м’яч. Після цього “Розсошенці” стали грати на утримання, за що і поплатилися. У кінці тайму два влучні постріли гостей перевели матч у серію після матчевих пенальті (за регламентом у разі нічиєю в основний час одразу пробиваються одинадцятиметрові). До речі “Сокіл” зрівняв рахунок за хвилину до закінчення матчу, а з середини другого тайму грав в десятьох. Пенальті стали справжнім зірковим часом для кіпер господарів, який двічі відбивав удари суперників.
Ще в одному матчі представник другої ліги тростянецький “Прайд” на своєму полі поступився “Гренаді” з Микільського 1:3.

1/4 фіналу
ФК Розсошенці – Сокіл (Степне) 2:2, по пен 4:3
Прайд (Тростянець) – Гренада (Микільське) 1:3
Джерело (Супрунівка) – Ювента (Розсошенці) 1:0
Олімп (Розсошенці) – Факел (Терешки) 4:3

Пари, які зустрінуться в 1/2 фіналу мають наступний вигляд:

ФК Розсошенці – Гренада (Микільське). 21 листопада. с. Терешки,  початок о 10.30
Джерело (Супрунівка) – Олімп (Розсошенці) 21 листопада. с. Терешки,  початок о 12.30

Погода