- 25-12-2011, 11:12 - sasa 225

Павло Ребенок: \”Ворскла\” залишається претендентом на місце в зоні Ліги Європи\”

Павло Ребенок: \”Ворскла\” залишається претендентом на місце в зоні Ліги Європи\”

Наразі футболісти українських клубів знаходяться у відпустці і чимало з них відпочивають за кордоном. Не став винятком і півзахисник полтавської \”Ворскли\” Павло Ребенок, який напередодні вильоту на відпочинок відповів на питання сайту \”Футбол24\”.

– Павле, з яким настроєм ти пішов у зимову відпустку? Напевне, як і решта гравців \”Ворскли\”, з особливим нетерпінням чекав на закінчення осінньої частини сезону?
– За весь чемпіонат українські клуби Прем’єр-ліги проводять 30 поєдинків. А \”Ворсклі\” випало цього сезону лише за першу його частину зіграти 34 офіційних матчі. Не треба забувати й про те, що у нас в команді є гравці національної та молодіжної збірних України. Та й легіонери грають за збірні своїх країн. До того ж ми не \”Динамо\” і не \”Шахтар\” – у нас немає такої лави запасних, як у них. Так що самі розумієте, навантаження на нашу команду випало дуже велике, а подібного досвіду в нас не було. Ми вперше грали за такого щільного графіку упродовж майже п’яти місяців. Тому, коли закінчився матч у Ганновері, перше що спало на думку – добре, що все закінчилося і попереду на нас чекає відпустка.

– І як ти оцінюєш першу частину сезону для \”Ворскли\”?
– Добре, що прийшла зимова перерва, але погано, що не все у нас вийшло так, як хотілося. В кінці смуга невдалих ігор явно затягнулася. Достатньо сказати, що з десяти останніх матчів ми так жодного й не виграли. Тому радіти особливо ніби то й немає з чого. Однак, в цілому осінню частину сезону для \”Ворскли\” я оцінюю, як успішну. Чого вартий лише вихід у груповий етап Ліги Європи. Подібне команді вдалося вперше в історії. Так, в ньому ми зіграли не так яскраво, як від нас, можливо, очікували і як хотіли ми самі. Але все одно результат ми показали пристойний. Чого варті лише дві перемоги в іграх плей-оф з бухарестським \”Динамо\”, яке всі вважали фаворитом. Та й в тому ж груповому турнірі ми в жодному матчі не були статистами. Двічі зіграли внічию, а в Копенгагені за абсолютно рівної гри програли лише через пенальті. Та й був він чи ні – це ще питання. Добре ми зіграли і домашній поєдинок з \”Ганновером\”. У другому таймі повністю їх переграли, відіграли один м’яч, а от далі нам відверто не таланило.

– Який матч Ліги Європи тобі особисто запам’ятався найбільше?
– За результатом, звичайно, перемога в Бухаресті. Адже вона гарантувала нам участь в груповому турнірі. Але за пережитими емоціями йому нічим не поступається і гра в Ганновері.

– Так цей матч вже ж нічого не вирішував ні для \”Ворскли\”, ні для німців…
– Так, але сама атмосфера на стадіоні була просто фантастичною! Ви кажете, що гра не мала жодного значення. Так все і було – вони вже гарантували собі місце в плей-оф, а ми вилетіли. До того ж не забувайте, що на вулиці грудень місяць. А Німеччина, це вам не південь Європи. І тим не менше, прийшов повний стадіон глядачів! Ви собі можете уявити щось подібне не лише у нас в Полтаві, а загалом в Україні?.. А як вони підтримували свою команду упродовж всіх 90 хвилин. Це передати словами не можливо – це необхідно бачити своїми очима. Тож ви собі уявляєте, наскільки німецькі вболівальники люблять футбол!? При таких трибунах неможливо грати погано – ноги самі тебе несуть вперед. Після такого хочеться якомога частіше грати у єврокубках.

– Сподіваєшся, навесні \”Ворскла\” зуміє знову пробитися в Лігу Європи?
– Точно знаю, що і я, і всі мої партнери дуже цього хочемо. А чи вдасться нам пробитися в зону Ліги Європи?.. (після деяких роздумів – Авт.). Зрозуміло, зробити це буде непросто. Все ж ліквідувати відставання в шість очок за десять турів – справа доволі складна. Але з іншого боку, у футболі нічого неможливого немає. Нам потрібно зараз добре відпочити, а після новорічно-різдвяних свят як слід попрацювати на зборах. Наберемося сил, з’явиться свіжість і все буде залежати тільки від нас. Зрештою, шість очок – це лише два виграних матчі. Але дуже важливо буде для нас, добре почати весняну частину чемпіонату. Одна–дві перемоги і ми повернемо собі не тільки шанси на єврокубки, а й впевненість у своїх силах. А для нас це чи не найголовніше. Тому на місці наших конкурентів я б не став відкидати \”Ворсклу\”, як претендента на путівку в Лігу Європи.

– Наостанок розкажи, як збираєшся провести відпустку?
– Минулого року ми з дружиною Наталкою відпочивали в Таїланді. А цього разу вирішили полетіти в Домінікани. Компанію нам складуть Рома Безус та його дружина Аня. Додому повернемося напередодні Нового року. Різдво зустрінемо в колі рідних. А після свят почнеться підготовка до весняної частини сезону. Перший збір \”Ворскла\” традиційно проведе у Ялті, а далі полетимо в Туреччину…

Адам ФЕДАК

Погода