- 18-04-2013, 10:04 - sasa 282

Павлов проти Ворскли, або матч за щось…

Павлов проти Ворскли, або матч за щось…

Іллічівець ― Ворскла
19 квітня. Маріуполь. Стадіон Іллічівець. Початок о 19.15.
Пряма трансляція на каналі Футбол.
Арбітр ― Сергій Скрипак (Київ).
Прогноз ― 0:0

За останній тиждень в українському футболі відбулися деякі події, які дещо змінили. ФФУ, здається, поставило крапку в справі Павлова, визнавши, по суті, його винним за розірванні в односторонньому порядку контракт із Ворсклою. За це Микола Петрович має сплатити у п\’ятимісячний термін полтавському клубу компенсацію в розмірі 200 тисяч американських доларів. У свою чергу Ворскла має негайно повернути колишньому головному тренеру його трудову книжку. Отож, вийшло ніби як і \”вівці цілі, і вовки ситі\”.

Та, схоже, на те, що обидві сторони не задоволенні рішенням ФФУ. Павлов сказав спочатку, що не має наміру платити компенсацію взагалі, потім запевнив що згоден, але не клуб, а дитячому будинку, а все закінчилося тим, що Микола Петрович пожартував, сказавши, що в нього немає таких грошей і йому доведеться брати кредит і обов\’язково в банку \”Фінанси і Кредит\”, який належить власнику Ворскли Костянтину Жеваго. Ворскла, теж, ніби не згодна з таким рішенням і навіть готова подати скаргу до Лозанни. Однак буквально, на днях промайнула інформація про те, що керівництво ФК Іллічівець, ніби виплатило необхідну суму полтавській стороні. Якщо це так, то це означає, що крапка в цій заплутаній майже детективній історії поставлена.

Павлов вже минулого туру повернувся на тренерську лаву і керував діями своїх футболістів у матчі з Волинню. До речі, Іллічівець впевнено переміг у Луцьку господарів ― 2:0. Отже, Микола Петрович вперше керуватиме у Маріуполі з тренерської лави. І що символічно, у грі проти своєї колишньої команди ― Ворскла!

У першому колі в себе вдома Ворскла мінімально перемогла Іллчівець ― 1:0 завдяки голу також колишнього гравця маріупольської команди Івана Кривошеєнка. Якщо брати той чотирьохрічний період матчів, коли біля керма полтавців стояв Павлов то статистика матчів виходить така: було проведено 8 матчів у яких 4 перемоги на боці біло-зелених, одна нічия, та три перемогу в активі Іллічівця, дві з яких азовці здобули в Полтаві.

Остання гра в Маріуполі відбулася 28 серпня 2011 року і закінчилася розгромною перемогою господарів ― 4:1. Але якщо зважити на ту обставину, що Ворскла грала після бухарестського тріумфу, результат гри тоді не мав жодного значення.

За шість турів до завершення чемпіонату Ворскла з 24 очками розташувалася на 12 сходинці в турнірній таблиці. До омріяного ― десятого місця майже рукою подати, і відстань складає всього чотири пункти. А якщо зважити на те, що з Таврії, яка якраз і йде десятою, можуть зняти 3 очки, то виконати поставлене завдання ворсклянам цілком до снаги. А у випадку вдалого вояжу до Маріуполя, взагалі це стане майже реальністю. Щодо Іллічівця, то команда можна сказати, що бореться за місце в Лізі Європи, але весь час їм чогось бракує. Ось і виходить що п\’ятничний матч для обох команд ніби і важливий, а значить буде боротьба за щось…

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода