Інтерв'ю гравців, тренерів - 29-08-2011, 02:08 - olegda 197

Микола Павлов: \”Знущатися над ними я не мав права\”

Микола Павлов: \”Знущатися над ними я не мав права\”

Незважаючи на важкий графік команди, головний тренер полтавської \”Ворскли\” Микола Павлов поділився своїми враженнями від вчорашнього матчу з \”Іллічівцем\” (1:4) та відповів на задані запитання:

– Коли навіть клуби типу київського Динамо, Шахтаря чи Металіста вводять в основний склад трьох-чотирьох нових футболістів, то навіть у них не завжди все виходить. А командам рівня Полтави, які роблять п\’ять замін (із них один гравець взагалі виходить вперше), про позитивний результат доводиться лише мріяти. Я в даній ситуації поступити по іншому просто не міг. Футболістам, які в Румунії відали всі сили, я вирішив дати час перепочити. Плюс у нас отримали ушкодження Долганський та Маркоскі. Тому ми отримали такий невтішний для нас результат в Маріуполі.

– Микола Петрович, як гадаєте, якби матч перенесли на пізніший час, рахунок був би інший?
– По перше якби ми пізніше грали, було б прохолодніше – я б інших хлопців випустив, які в Румунії грали. Але в таку спекотну погоду, через два на третій день…знущатися над ними я не мав права.

– Які найближчі плани в команди?
– Сьогодні та завтра вихідні. 31 числа ми всі зустрічаємося в Ялті. Ввечері будемо брати Царську тропу, а з першого вересня починаємо в дворазовому режимі готовитися до наступних матчів.

– Давайте про приємне. В минулий четвер \”Ворскла\” зробила історичний крок вперед – пробилася до групового етапу Ліги Європи. Вже прийшло розуміння того, що ви зробили?
– У нас такий календар, що не встигаєш сумувати чи радіти. На наступний день після попередньої гри треба вже думати про наступну. Особисто я в ці дні жодного разу не був в нашому місті (на базі, на дачі, а потім поїхав в Маріуполь). Говорять,що в Полтаві люди дуже раділи успіху нашої команди. Футболістам було приємно все це відчувати.

– Переможний для \”Ворскли\” фінал Кубка України 2008 року відкрив для країни Володимира Чеснакова. Можна говорити, що гра в Румунії відрила Олега Баранника. Хто наступний?
– Про Баранника останнім часом багато пишуть в пресі, але у нас в дублі є ще декілька молодих футболістів, які незабаром будуть вливатися в основний склад команди. Хтось із них неодмінно заявить про себе.

– Як команда відсвяткувала перемогу над румунським \”Динамо\”?
– Після матчу ми дві години чекали, доки пройде допінг-контроль Олег Краснопьоров (він ніяк не міг здати аналізи). Із запізненням приїхали до аеропорту. Вже в літаку випили по сто грам, а згодом прилетіли до Харкова.

– Як гадаєте, головний тренер нашої збірної Олег Блохін в найближчий час запросить до головної команди країни когось з гравців «Ворскли»?
– Не знаю, але у нас є декілька хлопців, які могли б грати за збірну.

– Кого із своїх гравців ви б йому порадили?
– Якщо що – я Олегу Володимировичу сам передзвоню щодо цього питання. Неодмінно з ним поговоримо:)

– Ви останнім часом стали таким собі спеціалістом по замінах, що знову підтвердилося в матчі проти бухарестського \”Динамо\”. Як це вам вдається?
– Я постійно знаходжуся в цьому процесі, бачу як хлопці тренуються, тому знаю хто є хто.

– Як Вам жереб групового етапу Ліги Європи для вашої команди?
– Нормальний. Могло були і гірше.

– В німецькому Ганновері ви 28 березня 1984 року провели 20 хвилин у футболці збірної СРСР. Пам\’ятаєте той матч?
– Коли ми приїдемо в Ганновер, перед тренуванням я неодмінно сказу своїм хлопцям, що саме в цьому місті я з футболом зав\’язав. Я бажаю багатьом закінчити так, як я у складі збірної Радянського Союзу. Тоді було чудове відношення до футболістів. Зі мною добре вчинили. Мені дали можливість лікуватися, навчатися у вищій школі тренерів.
Так, я тоді зіграв 20 хвилин, але ж проти кого?! Мене травмував Руді Феллер, який згодом став одним з найкращих гравців Європи.

– Через 9 років дніпропетровське \”Дніпро\” під вашим керівництвом в 1/16 фіналу Кубка УЄФА протистояло німецькому \”Айнтрахту\”. На виїзді ваша команда при неоднозначному суддівстві програла 0:2…
– Тоді в Німеччині при рахунку 0:1 у нас вилучили з поля Дірявку (мого теперішнього помічника), а вдома ми перемогли 1:0. Я цей матч пам\’ятаю! Нам не вдалося пройти до наступного етапу, але після останньої гри нашому Дмитру Михайленку надійшло запрошення з німецької команди. Але ми його не відпустили.

– Як гадаєте, матчі з \”Айнтрахтом\” та майбутні з \”Ганновером\” будуть чимось відрізнятися?
– Часи змінюються, футбол також. Крім того \”Дніпро\” тоді та \”Ворскла\” зараз – зовсім різні команди. Хто тоді грав на полі, зараз вже тренують.

– Чи з’являться нові гравці в команді до кінця трансферного вікна?
– Ми вже два дні займаємося питаннями оформлення документів на одного гравця. Поки що про нього нічого говорити не буду. Зазначу лише, що це легіонер, але з російськомовних.

– Ви не думали, що після виходу в Лігу Європи можете розорити вашого президента на преміальних?
– Наш президент – людина небідна. Крім того у нас немає таких апетитів, як зараз у Металіста, Дніпра чи Таврії. У нас все більш рівно.

– На ранніх стадіях євротурніру на домашньому стадіоні «Ворскли» в Полтаві було багато вільних місць. На вашу думку, яка причина цього?
– Проблему полтавського вболівальника я вже втомився обговорювати. Менталітет у людей такий. Мені особисто цікаво чи прийде місцевий вболівальник на матч національної збірної, якщо вона колись приїде в Полтаву. Коли київське \”Динамо\” грало зі \”Шахтарем\” за Суперкубок приїхало 80 відсотків із Донецька, 10 – зі столиці та лише 10 з Полтави. Не розумію я такого ставлення.

– Чи зможуть в даній ситуації бодай щось змінити майбутні матчі в Лізі Європи?
– Думаю, що ні. У людей такий менталітет.

– Чи набагато зріс бюджет клубу в порівнянні з тим часом, коли ви переїхали до Полтави?
– У нас кожні півроку бюджет збільшується, тому що кожні 6 місяців ми стараємося давати керівництву клубу список футболістів, яким треба збільшувати зарплатню незалежно від діючих контрактів з ними.

– Проясніть ситуацію з Олександром Чижовим
– Він буде й надалі в Шахтарі, тому що Чигринський ще не одужав.

Олег Дубина

Погода