Матчі - 27-07-2013, 08:07 - sasa 189

Підмочений фарт

Підмочений фарт

У першому домашньому матчі полтавська команда за присутності великої кількості глядачів, яких так давно не бачив стадіон Ворскла, програла донецькому Металургу. Однак звинувачувати ворскляни у поразці можуть лише самих себе.

Ворскла – Металург Донецьк – 1:2

Протокол

 

Чудова футбольна погода запрошувала усіх прихильників \”Ворскли\” нарешті після тривалого міжсезоння на власні очі побачити команду Сачка. І таких виявилось близько восьми тисяч. І навіть злива, яка розпочалася одночасно із стартовим свистком Кутакова, не змогла прогнати глядачів зі стадіону, лише тимчасово приховала тих, хто був без парасольки, під трибуни.

Переможний склад не міняють, так міг вирішити тренер полтавчан, здобудь ворскляни перемогу в Одесі, але там була нічия. Ротації торкнувся фланг – замість не дуже ефективного справа Громова в старті вийшов Кривошеєнко.

Рясний дощ певно вніс корективи в плани команд на гру. Вже на початку матчу непорозуміння між Непогодовим та Пердутою ледве не коштувало небезпечного моменту. \”Ворскла\” за перші півгодини спромоглася на пару неточних ударів головою від Янузі та Кривошеєнка. Загалом, команди намагалися грати активно, але до по-справжньому результативних ситуацій справа не доходила.

І погодні умови були вологими, але без грози, то справжнім футбольним громом серед ясного неба став гол \”Металурга\”. Непогодов спокійно прийняв пас назад від Даллку і так же без хвилювань подарував м’яч Мораєсу. Здивований такою щедрістю форвард суперника відкотив кулю на Даніло, а той розстрілював уже порожні ворота. Сплутав Дмитро кольори своєї минулої і нинішньої команди…

Приголомшена \”Ворскла\” довго не могла оговтатись від прохолодного душу не лише з неба, а й від подій на полі. \”Металург\” на досвіді відсунув гру подалі від володінь Паньківа, тож серйозно потурбувати голкіпера гостей господарям до кінця тайму так і не вдалося.

На другу половину гри \”Ворскла\” вийшла з відчайдушною рішучістю виправити стан речей. Але невдалі дії у захисті дозволили Лазічу зробити простріл вздовж воріт, де Сапай у боротьбі з О’Ді відправляє м’яч у власні ворота. Чудернацький перебіг подій…

Відразу Даніло міг ховати надії полтавчан на очки, але Непогодав ліквідував вихід сам-на-сам. Замість інертного Васілаке виходить Буднік, що відразу додало впевненості господарям в центрі поля і розв’язало руки (чи ноги) Дедечку. До кінця матчу Денис був всюди: відбирав, переводив на фланги, закидав на хід, обігрувався в центрі поля, навішав, бив, страхував, підбирав – був справжнім лідером команди, вів її на штурм. Саме Дедечко скинув під удар Янузі на 55-й хвилині, а з ударом албанця зумів справитись Паньків. \”Ворскла\” добряче притисла гостей. По воротах били Сапай, невгамовний Дедечко, Ребенок. Василь Сачко кидає в бій свіжі сили – Міщенко з’являється на полі. І відразу міг забивати Олег, Паньків знову рятує свою команду! В одній з контратак міг все вирішувати Мораєс – мимо. За 5 хвилин до кінця основного часу Дедечка відверто притримали в карному майданчику гостей та Кутаков проігнорував падіння Дениса. А коли глядачі уже очікували таблички резервного арбітра з показником доданого часу, Маркоскі побачив ривок Сапая і чітко накинув м’яч на ногу партнеру. Вадим пробив у дотик від перекладини у дев’ятку!

Намагаючись влаштувати штурм, ворскляни ледве не пропустили контратаку. Незрозуміло повів себе боковий арбітр, який спочатку запалив прапорець, сигналізуючи про офсайд, а потім зробив вигляд що він ні при чому. Зберегти мінімальну поразку дозволив Непогодов, вигравши дуель у форварда \”Металурга\”.

1:2 – безглузда поразка полтавчан на очах значної кількості уболівальників. Перемог без поразок не буває, є сподівання, що тренерський штаб зробить правильні висновки з гри, справедливим підсумком якої була б нічия…

Віталій Сонікссон

Погода