Матчі - 14-08-2010, 09:08 - sasa 144

Перемога довжиною в 14 років

Трохи менше 14 років довелося чекати полтавським уболівальникам перемоги над "Динамо".
Перемога довжиною в 14 років

“Ворскла” – “Динамо” – 3:1

Арбітр: Юрій Вакс (Сімферополь)

Асистенти: Ігор Біцкало (Одесса), Олег Муравйов (Маріуполь)

Голи: Сачко 47, Краснопьоров 82, Безус 90 (пен.) – Алмейда 51

“Ворскла”: Долганський, Даллку, Красноперов. Маркоски (Оника 90), Кулаков, Сачко (Безус 76), Громов, Медведев, Селин, Ярмаш (Есин 67), Чеснаков.

“Динамо”: Бойко, Сілва, Бетао, Вукоєвіч (Єременко 86), Мілевський (Михалик 85), Бертольо, Гармаш (Зозуля 46), Гусєв, Попов, Ель-Каддури, Алмейда.

Попередження: Чеснаков 50, Краснопьоров 59, Долганський 89 – Вукоєвіч 14, Мілевський 39.

Привид 1996 року витав сьогодні над стадіоном у Полтаві. А над тренерськими лавами простягалися відповідні паралелі – Павлов тоді був у штабі “біло-синіх”, а відповідальним за перемогу з рахунком 4:3 був Пожечевський.

Напередодні матчу з “Динамо” подібні спогади і розмови були як ніколи частими. Передчуття? Впевненості додали стартові склади команд. У гостей навіть у заявці не було лідера і капітана Андрія Шевченка, зате розпочинали матч Попов, Гусєв, Ель-Каддурі, Бертольо. Запасним числився Єрьоменко, який набрав останнім часом відмінної форми. У господарів склад не змінився, порівняно з попереднім матчем у Харкові.

Матч команди розпочали обережно. Полтавчани виважено оцінювали реальну силу суперника, а кияни повільно пристосовувалися до незвичних ігрових зв’язок. Першими небезпечний момент створили гості. Удар Ель-Каддурі був заблокований захисниками. Трохи пізніше відмітився Вукоєвич, грубо знісши Краснопьорова, за що справедливо був удостоєний жовтої картки. “Ворскла” трішки посміливішала, спостерігаючи за проблемами у взаєморозумінні гравців “Динамо”. Кулаков заробив небезпечний штрафний, Ярмаш виборов право на кутовий удар. На 20-й хвилині Григорій наважився на дальній удар, нагадавши, що розслаблятися Бойку не варто. У гостей привертав до себе увагу активний Гусєв. Було помітно, що правий хавбек прагне повернути собі місце у основному складі киян. А капітан Артем Мілевський, замість вести команду вперед, запам’ятався черговими піруетами з “Лебединого озера” і емоційними апеляціями до арбітра. За що й був удостоєний попередження від Вакса на 37-й хвилині. Цей епізод викликав вибух емоцій на лаві запасних гостей. І ще більше розлютився Газзаєв на момент, коли рефері відмовився призначати пенальті за показові вправи з симуляції від гравця “Динамо”. З тим і пішли на перерву.

А другий тайм по всіх параметрах відрізнявся від першого. В перерві замість Гармаша на полі з’явився Зозуля. Віце-чемпіони прагнули забивати. А забила “Ворскла”! Відмінно відпрацювала полтавська зв’язка “СС”: Селін-Сачко. Перший здійснив ривок лівим флангом і навісив на дальню стійку, де забутий Вася покращив свій бомбардирський доробок, головою ввігнавши м’яча під перекладину воріт Бойка. 1:0 – шок для гостей, радість трибун.

Та переможний марш виявився коротким. Менше 5 хвилин знадобилось динамівцям для поновлення нічийного рахунку. Долганський помилився на виході, не влучивши по м’ячу після навісу зі штрафного від Гусєва. А плямистий транзитом через Алмейду закотився в порожні ворота. “Ворскла” перебувала в нокдауні.

Цим спробували скористатися гравці в синіх футболках. Гусєв б’є вище воріт з 11 метрів після скидки Мілевського; Краснопьоров отримує жовту картку, не втримавши Бертольо; захист полтавчан працює на повну потужність, ліквідовуючи небезпеку після штрафних і кутових… В одній з атак динамівці вимагали пенальті за влучання м’яча в руку захиснику “Ворскли”, та Вакс криміналу в діях оборонця не помітив.

Поступово “біло-зелені” вирівняли гру. Єсін з’являється на полі замість Ярмаша, а згодом Безус змінює втомленого героя Сачка. А на 81-й хвилині “Ворскла” вдруге виходить вперед! Краснопьоров замкнув передачу з лівого флангу від Селіна. 2:1 – радості стадіону немає меж! Агонія від Газзаєва вилились у хаотичні заміни Мілевського на Михалика та Вукоєвича на Єрьоменка, та було пізно. А господарі забили втретє! Це свіжий Безус віддав відмінний пас на Маркоскі, якого зніс Бойко. Пенальті чітко реалізував Роман. 3:1 – перемога, якої чекали 14 років!

Газзаєв ризикнув, розраховуючи взяти три очка малою кров’ю, зберігши сили перед протистоянням з “Аяксом”. Та ризик не виправдався. І зовсім негарно виглядали дії тренера “Динамо” на післяматчевій прес-конференції. Валерій Георгійович відмовився давати коментарі, прозоро натякнувши на суддівство. Невже без “лівого” вилучення чи пенальті на свою користь кияни не вважають суддівство чесним? Можливо, варто все ж визнати власні помилки?

А слова Павлова потонули у оплесках і скандуванні фанатів “Ворскли”. Полтава так довго чекала цієї перемоги! Близько 16 тисяч уболівальників, які відвідали цього вечора стадіон, отримали море позитивних емоцій.

Разом до нових перемог!

Погода