Матчі - 29-10-2010, 08:10 - sasa 189

Перемога в компенсований час

Перемога в компенсований час

Ворскла – Карпати – 4:3
Чичиков (40, 71), Тимченко (50, 90+1) – Сагайдак (56), Озарків (59), Олег Тарасенко (70).
«Ворскла»: Казаков, Тарганчук, Ткачук, Курелех, Пердута, Дулуб, Момот, Чичиков (Василенко, 84), Кравченко (Бацула, 59), Тимченко, Бараннік (Потапенко, 90+2).
Запасні: Чуваєв, Радченко, Шевченко, Шмиголь.
«Карпати»: Мисак (Данкович, 72), Гірський, Тарасенко Олег, Тарасенко Євген, Сагайдак, Мартинюк, Тістик (Толочко, 83), Озарків, Яремчук (Омельченко, 46), Фостяк (Покладок, 79), Сворак.
Запасні: Родін, Васільчов, Білоус.
29 жовтня. Крутий Берег. Стадіон \”Лтава\”.

На відміну від основного складу, молодіжна команда “Ворскли” продовжує радувати своїх уболівальників гарною грою, додаючи до неї ще й позитивний результат. Завдяки вдалим виступам в останніх матчах команда Сергія Свистуна піднялася на третю сходинку турнірної таблиці першості серед молодіжних команд. В останньому турі першого кола на ворсклян чекала зустріч з минулорічним чемпіоном львівськими “Карпатами”.

Зустріч розпочалася з атак гостей, проте саме біля їхніх воріт виник перший небезпечний момент. Тимченко у центральному колі виграв верхову боротьбу. Баранник скинув головою м’яч на хід Кравченку і той з ліній штрафної пробив у поперечину. На добиванні першим був Чичиков, але його удар прийшовся вище воріт. За дві хвилини своє слово вже сказали й “Карпати”. Мартинюк зі штрафного цілив у правий кут – Казаков не без проблем м’яч відбив. У ці хвилини беззаперечна перевага у центрі поля була за футболістами у зеленій формі (“Карпати” грали у зелених футболках, а ворскляни – в білих). При першій-ліпшій нагоді львів’яни не соромилися перевіряти пильність Казакова. Один з таких ударів Олексій відбив перед собою, чим міг скористатися Фостяк, який був перший на добиванні. Проте відчайдушний кидок нашого голкіпера відвів загрозу від воріт. У інших випадках Казаков забирав м’ячі намертво. У другій половині тайму гра вирівнялася. Ворскляни згадали, що саме вони є господарями поля і почали створювати загрозу біля воріт Мисака. А на тридцять дев’ятій хвилині затяжна атака “Ворскли” принесла результат. Тимченко на лівому фланзі обіграв захисника і пробив у ближній кут – голкіпер перевів м’яч на кутовий. Після подачі з кута поля воротам загрожував Тарганчук, але його удар Мисак відбив. А от справитися з ударом Чичикова йому не вдалося. Олексій вдало використав навіс Момота і головою переправив м’яч у сітку.

Початок другого тайму був за господарями. Спочатку Момоту не вистачило лічених сантиметрів, щоб влучити у ворота зі штрафного. А згодом Тимченко після подачі з флангу подвоїв рахунок. Здалося, що гру зроблено, тепер можна спокійно догравати матч. Схоже так подумало і табло, яке за такого рахунку взагалі згасло. Коли електронний пристрій відновив свою роботу, то на ньому вже значилися дві “двійки”. За короткий проміжок часу карпатівці змогли не лише скоротити рахунок, а й відновити паритет у матчі. На 56-й хвилині Сагайдак ударом у дальню дев’ятку відквитав один м’яч, а за три хвилини простріл Фостяка на гол перетворив Озарків. До такого повороту подій наші футболісти явно були не готові. Легкий нокдаун міг перетворитися на нокаут, коли за двадцять хвилин до закінчення матчу подачу з кутового замкнув Олег Тарасенко. Міг би, якби “Ворскла” швидко не відповіла. Чичиков виявився “найвищим” у штрафному майданчику гостей і знову зрівняв рахунок у матчі. Завершення зустрічі пройшло в обопільних атаках, які результату жодній з команд не принесли. Здавалося, що цей яскравий матч завершиться в нічию. Та вже у компенсований час розрізна передача Бацули знайшла у штрафному майданчику Тимченка, який своїм точним ударом приніс полтавцям перемогу. 

Погода