- 14-07-2010, 01:07 - ФАНАТ 203

Перемоги фаворитів

Перемоги фаворитів

Учора на стадіоні \”Динамо\” відбулися два матчі чемпіонату міста з футболу.

Дальні острови – ФК Розсошенці 1:4

У першій зустрічі зійшлися ФК “Розсошенці” та “Дальні острови”. Минулорічний чемпіон розпочав матч жваво і вже на восьмій хвилині заробив небезпечний штрафний. Удар виконав Поліянчук і голкіпер не без проблем перевів м’яч на кутовий. Суперник з відповіддю не забарився – після дальнього удару метрів з двадцяти рахунок став 1:0. Після забитого голу “островитяни” закрилися на своїй половині, намагаючись грати на контратаках. До завершення першого тайму це у них слабо виходило, а от у захисті вони припустилися помилки. Ященко зліва увійшов у штрафний майданчик і був збитий захисником. Суддя без вагань вказав на точку. До м’яча підійшов Поліянчук, проте переграти воротаря Олександру не вдалося.

Другий тайм розставив все на свої місця. Розсошани у перерві зробили декілька замін, тим самим підсиливши і до того сильний півзахист. І з результатом довго чекати не довелося. На 60-й хвилині після подачі з кутового захисник “Дальніх островів” намагався винести м’яч з лінії рукою – такий собі полтавський Суарес. Проте повторити героїчну долю уругвайця йому не судилося. Боковий суддя вказав на те, що він зіграв вже за лінією, а головний показав на центр поля. Як виявилося цей момент став переломним у зустрічі. Надалі на полі була лише одна команда. Через п’ять хвилин “Розсошенці” вийшли вперед. Передача з глибини на лінію карного майданчика, Подробаха грудьми скидає на хід Поліянчуку і тому залишалося лише пробити повз голкіпера. Ще за чотири хвилини, після прострілу з лівого флангу, Андрій Гузенко проштовхує м’яч у сітку. Лише після цього “острова” відповіли пострілом зі штрафного у поперечину. Довершив розгром Борсало. Володимир отримав м’яч у центрі поля і по черзі обігравши трьох захисників встановив остаточний результат. Але перед цим виникла цікава ситуація. На правій бровці гравці обох команд впродовж хвилини по черзі грубо били один одного по ногах, на що ні головний, ні боковий арбітр навіть не відреагували. Взагалі до судді того матчу є багато претензій. Одразу ж хочеться згадати класика, трохи перефразувавши: ”Такой футбол нам не нужен!”. У компенсований час “Острови” могли врятувати матч. Повіривши у перемогу “Розсошенці” розслабилися за що майже не поплатилися. Однак двічі футболісти у зеленій формі були неточними, а ще одного разу на допомогу прийшла стійка воріт.


Зефір-ПластиКом – Зеніт 1:0

Протистояння “Зефір-Пластиком” – “Зеніт” виявилося менш багатим на події, проте не менш драматичнішим. З перших хвилин команди намагалися заволодіти центром поля. Молоді “зенітівці” брали швидкістю, а футболісти “Пластикому” – досвідом. До речі, у “Зефіра” у центрі поля виділявся темношкірий легіонер, проте окрім кольору шкіри він нічим не запам’ятався. Хоча  його на трибунах підтримувало з десяток співвітчизників. Проте ні йому, ні його партнерам у першому таймі засмутити Бахуринського не вдалося. Та й суперник особливих моментів не мав. Єдиний більш-менш небезпечний епізод виник на початку тайму, коли Марусич справа увійшов у штрафну, але, спочатку, забарився з ударом, а потім  впав у розрахунку на пенальті. У другому таймі гра кардинально не змінилася. Хоча правий фланг “Пластикому”, з появою Саркіса, заграв активніше. Переможний м’яч глядачі побачили за п\’ятнадцять хвилин до завершення гри. Сергій Гриценко пробив з лінії штрафного майданчика і м’яч після рикошету від захисників “Зеніту” опустився за комірець Бахуринському.

Володимир ХОМІЧ

Погода