Останні новини - 25-04-2013, 10:04 - sasa 167

Перемогти, щоб вижити

Перемогти, щоб вижити

Ворскла – Таврія
26 квітня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 19.00
Пряма трансляція на каналі Футбол
АрбітрВіталій Романов (Дніпропетровськ).
Прогноз – 1:0

В інтерв\’ю офіційному сайту ворсклян захисник команди Євген Ткачук, перед матчем із Таврією сказав, що \”Вже давно пора порадувати уболівальників Ворскли перемогою\”. І справді пора, адже в останнє біло-зелені перемагали вдома ще минулого року. 4 листопада Ворскла здолала столичний Арсенал ― 1:0. З тих пір у чотирьох домашніх матчах полтавська команда спромоглася лише на одну нічию (0:0 ― із Зорею”) і забила лише один м\’яч (1:4 ― з Металістом). Та й взагалі на весні 2013 року Ворскла лише раз перемагала ― у Дніпропетровську Дніпро ― 2:1. А тим часом вже 26-й тур…

Що потрібно обом командам перед матчем у Полтаві? Скажу одне, і Таврія і, особливо, Ворскла ще не ґарантували собі місце серед еліти на наступний сезон. І хоч справи у кримчан йдуть трохи краще за ворсклянськи, все одно ризик вилетіти до першої ліги є в обох команд. Перемога у Полтаві для Таврії означатиме спокійний фініш і навіть можливість потрапити до чільної десятки. Для Ворскли перемога теж багато значить. У разі вікторії, біло-зелені забезпечать собі солідний гандикап перед Говерлою. А ось поразка чи навіть нічия може зіграти злий жарт з полтавцями, для яких фініш перетвориться на боротьбу за вживання. Апогеєм якого може стати очна зустріч Ворскли і Говерли в останньому турі у Полтаві.

Із Таврією Ворскла цього сезону вже двічі грала. Спочатку команди зіграли матч чемпіонату в Сімферополі. Та гра закінчилися нульовою нічиєю. Вдруге команди зійшлися в 1/8 фіналу Кубка країни. Дуель команд у Полтаві закінчилася перемогою Таврії ― 3:2, хоча гості після першої половини гри вигравали ― 3:0. Але у другому таймі господарі додали і змогли відіграти два м\’ячі, та на більше не вистачило сил. Мушу зазначити, що та кубкова гра, незважаючи на негативний результат, була однією з найкращих для ворсклян у цьому сезоні.

Що стосується ще статистики минулих матчів у Полтаві, то остання гра в чемпіонаті теж була досить цікавою. 23 жовтня 2011 року Ворскла перемогла Таврію ― 3:2, хоча по ходу матчу поступалася 1:2, але два голи у самому кінці матчі зробили маленьке диво перемоги для полтавців.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода