Першість Полтавщини - 01-06-2010, 10:06 - sasa 263

Перша перемога команди Янковського

Перша перемога команди Янковського


«Колос» (Кобеляки) – «Колос» (Зіньків) – 3:1

Бажан 8,18, Постольник 90+1 – С.Яненко 37
Кобеляки: Сидорець, Кувшинов, Волочай (Я.Ломаков, 85), Колінько (Вовченко, 77) , Ісаєнко, Редчиц, Міщенко, Лупінос (к), Постольник, Бажан, Кононенко.
Запасні: Нестеренко, В.Ломаков, Онищенко, Савченко, Михайлик.
Головний тренер: Олександр Янковський.
Зіньків: Бершацький, Бояркін, Тютюнник, Шатрава, Захарченко, О.Яненко(к), С.Яненко, Яроха, Нижник, Омелич (Матвієнко, 59), Пилипенко (Сергієнко, 71).
Запасні: Оксенченко, Заболотько, Пазинич.
Головний тренер: Віталій Яценко.
Судді: Р.Палаженко, В.Малик, Д.Горячковський (всі – Кременчуцький район).
Попередження: Міщенко 12, Кононенко 22 – Бояркін 43, Тютюнник 79
30 травня. Кобеляки. Стадіон «Колос».200 глядачів.+22 градуси. Оцінка поля – 3.
Юнаки – 6:0

Статистика:
Удари: 8 – 7
Удари (в площину): 4 – 5
Штрафні: 5 – 8
Кутові: 1 – 4
Фоли: 13 – 11
Офсайди: 5 – 5

alt

Матчі «колосят» Кобеляк та Зінькова завжди проходили безкомпромісно. В зустрічах цих команд якість гри практично завжди відходила на другий план, найважливішим ставав результат. Не стала винятком і звітна зустріч.

У попередньому чемпіонаті на місцевому стадіоні перемогу здобули гості 3:2 (за кобелячан два голи тоді забив Євген Волочай). В «матчі-відповіді», який відбувся  18 жовтня в Зінькові перемогу святкували вже футболісти з Кобеляк 1:0 (одинадцятиметровий влучно пробив Андрій Міщенко).

Матч обіцяв бути цікавим і напруженим. Ні Зінькову, ні Кобелякам нічого було втрачати. Обидві команди невдало розпочали поточну першість. Господарі осіли на дні турнірної таблиці з 2 очками в кишені та великими проблемами в обороні. Не набагато краще становище було й у підопічних Віталія Яценка.

altУ четвертому турі зіньківчани здобули три очки, перегравши «Молодь» 5:0. Це і весь доробок гостей в поточній першості. Всі інші чотири зустрічі було програно. Особливо пам’ятні 0:9 від «Гірника» в другому турі…

Про зустріч молодіжних складів в принципі і розказувати нічого. Юні футболісти кобеляцького краю з першої і до останньої хвилини зустрічі володіли повною ігровою і територіальною перевагою. Як результат була здобута цілком заслужена перемога – 6:0!

Гра основних команд видалась дуже нервовою. Ніхто не хотів поступатися. По закінченню зустрічі у керівництва гостей були претензії до головного арбітру зустрічі щодо неправильного на їхній погляд суддівства (тренер гостей навіть до суддівської зайшов «розбиратися»). Але це були лише слова…прості слова…

Господарі несподівано сильно провели початок зустрічі. Причому перша ж їхня по-справжньому небезпечна атака завершилась  голом. Трьоходівка Сергій Лупінос – Ігор Кононенко – Олег Бажан завершилася несильним, але влучним ударом останнього – 1:0.

У цій ситуації невпевнено зіграв правий фланг та центр оборони зіньківчан. Жоден із оборонців гостей(С.Яненко, Яроха, Тютюник та Захарченко), які протистояли в цій ситуації місцевим футболістам, не зміг відібрати м’яча з під ніг «біло-зелених». Як наслідок голкіпера гостей залишили практично віч-на-віч із Бажаном.

За хвилину до пропущеного м’яча гості із Зінькова мали хороший момент, аби забити. Ярослав Пилипенко вийшов на побачення з голкіпером кобеляцького «Колоса» та не зближуючись завдав удару. Павло Сидорець без проблем впорався з ним. Якби ж форвард гостей пішов на обіграш голкіпера,ситуація могла завершитися по-іншому…

altНа 18-й хвилині рахунок подвоївся. І знову Бажан! Все почалося з Міщенка, який у центрі поля виграв верховий м’яч у Омелича. Андрій перевів «плямистого» на лівий фланг до Редчица, який в свою чергу віддав пас в центр на Кононенка. Ігор, довго не роздумуючи, знайшов пасом Олега Бажана, який завершив комбінацію забитим голом. Віктор Захарченко,який в цій ситуації протистояв форварду «біло-зелених», нічого не зміг вдіяти – 2:0!

Після забитих голів господарі поля продовжували свої атакувальні дії. На 22-й хвилині форвард господарів Кононенко отримав необов’язкове попередження за симуляцію. Тютюнник, як здавалося в той момент місцевим вболівальникам, грубо сфолив на форварді «біло-зелених». Пенальті? Арбітр був іншої думки, і тому гравець «Колоса» отримав жовту картку (як на мене фолу там і близько не було).

Десь за дві хвилини погода на стадіоні кардинально погіршилася. Піднявся сильний вітер, який з високою швидкістю ганяв по полю пух, через це часом складалося враження, що пішов сніг.

Йшов час – були моменти. На 28-й та 30-й хвилинах зі штрафних непогано пробивали Бажан та Ісаєнко – Бершацький в обох випадках грає надійно. Минає ще дві хвилини – і знову гарний момент у господарів. Кононенко прорвався через захисні редути гостей у штрафну та завдав удару – поряд зі стійкою.

Незабиваєш ти – забивають тобі! 37-а хвилина і рахунок стає 2:1! На правому фланзі Омелич по черзі обіграв Волочая та Лупіноса та навісив м’яча до штрафного на абсолютно вільного Сергія Яненка, який першим дотиком відправляє «шкіряного снаряду» в сітку воріт кобелячан. Хто повинен був крити Яненка? В момент удару найближчим до автора голу був Постольник…

Кінець першого тайму запам’ятався двома подіями. По-перше – дощ. Від небесної канцелярії добрих новин цього дня не надходило. Протягом останніх хвилин, а потім ще й в другому таймі команди грали під акомпанемент рясного дощу та сильного вітру, які то закінчувалися то знову починалися. По-друге – супермомент зінківчан. Помилка В’ячеслава Куршинова ледь не завершилася пропущеним голом.
altПісля помилки оборонця господарів, Ярослав Пилипенко вийшов віч-на-віч з Сидорцем. Голкіпер виходить на перехват, проте вже не може нічого зробити. Перекидай голкіпер і все! Гравець гостей робить обманний випад ногою, і як здається в той момент багатьом, зрівнює рахунок. Але…м’яч пролетів повз воріт. Форварду зіньківських «колосят» було чого схопитися за голову. Такі моменти бувають нечасто!

Друга 45-хвилинка розпочалася масованими атаками гостей, проте до останнього результативного удару ніяк не доходило. На 60-й хвилині непорозуміння Кувшинова та Сидорця ледь не завершилася пропущеним голом. До голу було близько метра. Господарі відповідають непоганим ударом Міщенка – неточно.

На 73-й та 75-й хвилинах нападник «біло-зелених» Ігор Кононенко «запоров» два відмінних моменти. В першому м’яч після його удару з близької відстані полетів вище. В другому Волочай та Лупінос організували Ігорю вихід віч-на-віч – мимо воріт. У цілому якби нападник господарів реалізував хоча б один із цих моментів, то міг би претендувати на звання гравця матчу. Але і так Ігор провів гарний матч.

За дві хвилини капітан господарів Сергій Лупінос непогано пробиває метрів з 11 – Бершацький рятує. А на 78-й хвилині стався епізод, через який після матчу довго сперечався головний тренер гостей із суддями. Олександр Сергієнко, який за 7 хвилин до цього вийшов на поля,  по черзі обігравши Кувшинова та Редчица увірвався до штрафної. В останню мить Іван в підкаті не дає забити гравцю гостей, який після цього падає в штрафній. Моя думка – в даній ситуації пенальті не було (проте я можу і помилитися).

Вже на доданих хвилинах господарі забили третій гол. Ярослав Постольник обіграв спочатку Ігоря Шатраву, а потім голкіпера гостей. Після цього м’яч полетів вже в порожні ворота – 3:1! Перемога підопічних Олександра Янковського!

Після закінчення матчу тренер гостей ввійшов до суддівської та хвилин 10 за зачиненими дверима пояснював свою думку щодо моменту на 78-й хвилині, проте не добившись нічого конструктивного пішов у недоброму гуморі.

Слід констатувати, що в Кобеляках з’явилися фанати. Якщо точніше, то одна юна вболівальниця, яка розмахувала весь матч прапором «Колоса» зразка минулого століття. Мені було цікаво та незвично дивитися на цю юну леді, яка після  матчу «літала» з біло-зеленим стягом. А може це початок кобеляцького фан-уболівальництва?!

Слід ще відзначити те, що після довгої перерви в Кобеляках з’явилися футбольна програмка. Як на мене вона якісніше зроблена за лубенську (кольорова, безкоштовна, більше матеріалу, правильні склади команд). Хотілося б лише більше фотографій в середині. А так вона досить добротна.

Календар у господарів важкий. Наступну  свою  зустріч  кобелячани проведуть на  виїзді  де  зустрінеться  з  місцевою  командою  «Нове життя» Андріївка,  а  13  червня  приймати  вдома  команду  ФК «Велика Багачка».

«Колос» із Зінькова наступну гру проведе 2 червня вдома проти ДЮФШ Ворскла, а 12-го іде в Миргород.

alt

Олег ДУБИНА

Погода