Матчі - 11-08-2019, 12:08 - admin 1293

Перша перемога «Ворскли»

Не без долі фарту полтавці здобувають перші три очки в новому сезоні.
Перша перемога «Ворскли»

“Ворскла” (Полтава) – ПФК “Львів” (Львів) 3:2 (2:1)

Протокол матчу.

Після поразок у перших двох турах «Ворсклі» необхідно було будь-що брати очки в домашньому матчі проти «Львова».

Те, що гравці прониклися цим завданням, продемонструвала вже друга хвилина. Артур на лівому фланзі обіграв опонента й прострілив до штрафного майданчика. Гравці «Ворскли», які набігали на передачу першим темпом, пробити по воротах не зуміли. А ось Едін Шехіч свою нагоду використав – 1:0.

Після пропущеного голу «Львів» спробував вирівняти гру. Гол у відповідь гості забили зі стандартного положення. На 20-й хвилині Ткаченко недалеко вибив м’яча після подачі зі штрафного, гравці гостей відразу ж повернули його назад. А там найбільш розторопним виявився Бруно. З його, на перший погляд, не дуже вдалим ударом головою, воротар ворсклян впоратися не зміг – 1:1. І в подальшому Ткаченко відчутно нервував, надавши суперникам як мінімум дві хороші нагоди для взяття воріт. Але минулося.

«Ворскла» ж продовжила робити те, що в неї виходило найкраще – тероризувати правий фланг оборони «Львова». На 27-й хвилині знову спрацювала зв’язка Артур-Шехіч. Цього разу Едін продемонстрував хороші навики гри головою. Удар вийшов з розряду тих, які не беруться – 2:1. До перерви полтавці змогли зберегти переможний рахунок.

А ось у другому таймі у нашої команди в атаці виходило мало. На 58-й хвилині чудовий удар вдався Шині. Він дещо нагадав удар Владислава Калитвинцева тижнем раніше. Як і тоді, так і сьогодні, м’яч влетів у сітку воріт «Ворскли». З цього моменту й до кінця матчу активнішими попереду були гравці «Львова». Не сказати, що вони створили аж надто багато моментів. Але гострота попереду була. Запам’ятався хороший постріл зі штрафного метрів з двадцяти п’яти. Візуально здалося, що Ткаченко м’яча не дістає. Але гравець «Львова» у ворота не влучив.

Втім попри все, «Ворсклі» таки вдалося вирвати перемогу. За кілька секунд до кінця останньої компенсованої до основного часу хвилини аут у виконанні Павла Ребенка перетворився на пенальті. М’яч відскочив від газону й потрапив у руку Мартану. До «точки» підійшов штатний пенальтист полтавців Денис Васін і приніс «Ворсклі» перемогу, пробивши у правий від воротаря кут воріт. Бандура напрямок удару вгадав, але дістати м’яча не зміг.

Ця перемога має допомогти підопічним Віталія Косовського перш за все в психологічному плані й додати впевненості в наступних матчах. Найближчий з них – у наступну суботу в Полтаві проти «Дніпра-1».

На завершення хотілося б сказати кілька слів про новачка «біло-зелених» Луїзао. Бразилець був досить активним приблизно до середини першого тайму, але потім, аж до заміни на 78-й хвилині, нічим не виділявся. Уже зараз видно, що це досить сильний в індивідуальному плані футболіст, який не тягне ковдру на себе, а готовий працювати на команду. Саме порозуміння з цією командою йому належить знайти вже найближчим часом.

Олександр Данник

Фото Олександра Смолєва

Погода